De ce trebuie să pui boabe de cafea în șifonier. Trucul ieftin care îți salvează întreaga garderobă

De ce trebuie să pui boabe de cafea în șifonier. Trucul ieftin care îți salvează întreaga garderobă

Alida Enache

Cu siguranță că majoritatea dintre noi suntem de acord cu acest lucru: cafeaua este, a fost dintotdeauna și va fi pentru veșnicie o adevărată licoare magică. Ea face minuni zi de zi printre mofturoșii de pretutindeni care nu-și pot începe ziua fără să simtă aroma îmbietoare a boabelor de cafea proaspăt măcinate.

Cafeaua ne ușurează existența încă din cele mai vechi timpuri, asta e clar. Nu doar că ne ajută să ne ducem la bun sfârșit ziua în mod eroic, dar are și o multitudine de beneficii miraculoase asupra organismului nostru. De exemplu, ea facilitează memoria pe termen scurt, previne declinul cognitiv, reduce riscul de apariție al diabetului zaharat și ne protejează împotriva artritei.

 Imagine cu o femeie care stă lângă un dulap cu haine și cu mâini care țin boabe de cafea

Nu, capacitățile sale uimitoare nu se opresc aici! S-a descoperit că boabele de cafea pot face minuni și în cazul garderobei tale. Acestea neutralizează mirosurile neplăcute într-un timp foarte scurt, fiind o soluție ideală pentru a reîmprospăta aerul din șifonierul cu haine, din dressing sau din dulapul cu pantofi.

Tot ce trebuie să faci este să pui semințele de cafea într-un vas (bol sau borcan) sau într-o pungă de pânză. Așază bolul sau punga în locul din care vrei să elimini mirosurile neplăcute și... așteaptă să se întâmple minunea! Vei vedea că după foarte puțin timp, izurile neplăcute vor dispărea. Nu uita să schimbi boabele de cafea o dată pe lună sau la două luni!

Vezi și care sunt cele 9 utilizări mai puțin comune ale boabelor de cafea

Alte trucuri pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute din garderobă

Dacă vrei să elimini mirosurile de mucegai și umezeală din garderoba ta, dar nu dorești să irosești cafeaua, avem o soluție și pentru tine! Poți folosi un difuzor cu uleiuri esențiale, pe care să îl plasezi în dulapul cu pricina. Ideal este să folosești arome naturale pentru a evita ca hainele tale să prindă un miros chimic, înțepător. Acordă atenție sporită locului în care vei fixa difuzorul pentru a nu risca să-l verși în șifonier, peste haine.

De asemenea, oțetul parfumat poate face și el miracole în acest sens. El este renumit pentru abilitățile sale minunate de curățare, însă puțini știu că oțetul parfumat poate elimina mirosurile neplăcute. Folosește-te de un pulverizator pentru a difuza lichidul pe haine înainte să le bagi în dulap. Nu uita că țesăturile și coloranții au toleranțe diferite și că hainele ar trebui să fie verificate înainte de a le stropi cu oțet parfumat. Mai mult, niciodată să nu folosești această substanță pe îmbrăcămintea albă!

Un alt truc genial care te va ajuta să ții mirosurile neplăcute departe de hainele tale este utilizarea bilelor din lemn de cedru. Aroma lor subtilă și plăcută îți va împrospăta hainele și va ține moliile departe de ele. Le poți folosi atât în dulapuri, în dressing-uri, dar și în sertare.

Bicarbonatul de sodiu este și el un deodorant natural, iar dacă îl vei lăsa pentru câteva ore în dulapul tău, mirosul de umezeală va dispărea, iar aerul va deveni foarte fresh. Tot ce trebuie să faci este să umpli câțiva săculeți de pânză cu bicarbonat și să îi distribui printre haine.

Înainte de a încerca trucurile menționate anterior, ai putea igieniza dulapul cu o soluție de apă, oțel alb și lămâie pentru încă un strop de prospețime. Ai nevoie de o jumătate de cană de oțet, o jumătate de cană de apă și sucul de la o jumătate de lămâie. Înmoaie o cârpă sau o lavetă curată în acest amestec, iar apoi șterge rafturile, sertarele, pereții șifonierului cu ea. Mai mult, dacă există câteva pete de mucegai pe care trebuie să le elimini, poți folosi un burete. După ce ai terminat, lasă dulapul deschis să se usuce și... bucură-te de rezultat!

Tu ce alte trucuri cunoști pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute din dulapuri? 

Citește și: Cum faci acasă un odorizant de baie natural

Surse articol: Norfolknaturalliving, Playtech, Victoryclosets

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Maica Antonia vorbește despre pașii pe care orice credincios trebuie să-i urmeze pentru purificarea sufletului. „Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil"
Maica Antonia vorbește despre pașii pe care orice credincios trebuie să-i urmeze pentru purificarea sufletului. „Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil"
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.