9 utilizări mai puțin comune ale boabelor de cafea

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Iubitorii și consumatorii de cafea ar putea avea un risc mai mic de a dezvolta cancer, boli de inimă și Alzheimer, potrivit cercetătorilor - precum și un risc mai mic de a suferi de depresie. Dar sunt și mai multe puteri ascunse ale boabelor de cafea, în afară de beneficiile pentru sănătate, energie, da și gustul delicios, evident. Crezi sau nu, cafeaua este, de asemenea, foarte utilă în ceea ce privește gospodăria ta.

Boabele de cafea pot fi, totodată, reciclate și noi îți rezentăm nouă utilizări mai puțin obișnuite ale acestora.

Îndepărtează murdăria de pe vase

Îndepărtează murdăria de pe vase

Textura boabelor de cafea le face ideale pentru spălarea vaselor și a tigăilor greu de curățat. Doar pune câteva boabe pe burete și spală vasele ca de obicei. Asigură-te că o clătești foarte bine la final.

Dezodorizează mocheta

Dezodorizează mocheta

Pune câteva boabe de cafea uscată direct peste mochetă și lasă-le să acționeze peste noapte. Poți pune chiar mai multe pentru a acoperi o suprafață mai mare. Dacă nu există o anumită zonă cu pete, dar ai un aspirator puternic, poți să pui cafea rășnită și să o aspirați a doua zi dimineața.

Curăță șemineul

Curăță șemineul

Curățarea șemineului poate fi o treabă destul de dificilă, deoarece cenușa se poate forma un nor de fum. Dar boabele de cafea pot preveni acest lucru. Pur și simplu pune boabe de cafea peste cenușă, astfel încât să poți îndepărta cu ușurință totul, fără să se strecoare și să începi să tușești.

Ajută de îndepărtarea gheții de pe șosea

Ajută de îndepărtarea gheții de pe șosea

Dacă locuiești într-un loc cu condiții de îngheț pe timpul ierii, ar trebui să iei în considerare folosirea boabelor de cafea pentru dezghețarea drumului. Este un înlocuitor excelent pentru sare, întrucât boabele de cafea sunt mai ecologice și nu provoacă niciun prejudiciu mediului. Datorită consistenței lor,  creează, de asemenea frecare, ceea ce va reduce șansele de alunecare.

Surse foto: IStock, Pixabay

Articolul urmator De ce să pui bicarbonat de sodiu în cafea: beneficiile nebănuite ale acestui obicei

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.