Declarația pe proprie răspundere revine în România: cine trebuie să o completeze

Declarația pe proprie răspundere revine în România: cine trebuie să o completeze

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Autoritătile au intrat în alertă. Consiliul Municipal pentru Situații de Urgentă București a luat hotărarea de a introduce declarația pe propria răspundere, din cauza creșterii mari a numărului de cazuri de coronavirus în România.

Astfel, persoanele care sosesc pe aeroportul Henri Coandă vor trebui să completeze acestă declarație. În funcție de zona dinspre care călătoresc, oamenii vor fi plasați în auto izolare, carnatinati sau chiar spitalizați.
CMSU a mai luat o măsură referitoare la unitătile școlare, care, începând cu data de 20 octombrie vor avea activitatea suspendată. Toate cursurile se vor desfăsura în regim online în acest caz. Decizia CMSU vine după ce rată de infectare în București a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.
Totodată, purtarea măstii de protecție este obligatorie pe stradă și în toate spațiile publice deschise, inclusiv la copiii de 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, potrivit Evenimentul Zilei.
În contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, se închide activitatea restaurantelor în interior, a teatrelor, cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unităti de cazare este permisă pentru persoanele cazate. Aceste măsuri sunt aplicate pe o perioadă de 14 zile.
Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, în urma testelor efectuate la nivel național, fată de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Pană astăzi, 5.996 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Articolul urmator
Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina, serbată pe 25 noiembrie, și cum să te rogi ei
Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina, serbată pe 25 noiembrie, și cum să te rogi ei
Ce fel de barbat ar putea sa te completeze perfect?
Incepe quiz
Ce fel de barbat ar putea sa te completeze perfect?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.