Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Descopera noua imagine a Festivalului George Enescu!

DivaHair

Art Directorii Artexim pentru editia a XX-a a Festivalului vorbesc despre noua identitate a Festivalului George Enescu:

MAGIA EXISTA la Festivalul George Enescu
. Festivalul are o noua identitate de brand odata cu editia a XX-a. Aceasta schimbare este justificata de necesitatea unui discurs vizual care sa comunice clar identitatea festivalului.

Festivalul George Enescu valorifica istoria muzicii clasice din 1958, are loc in onoarea violonistului, dirijorului, compozitorului si profesorului George Enescu si este unul dintre cele mai importante evenimente culturale care vorbesc despre identitatea Romaniei - „reda mandria unei natiuni" (The Telegraph).

 

Atributele de la care a pornit dezvoltarea campaniei sunt distins, surprinzator, cu stil. Am urmarit conturarea acestora in cheia termenului fascinatie, al carui sens surprinde ceea ce un iubitor de muzica clasica (fie el pe scena sau in sala) numeste "sentimentul de nedescris" dat de aceasta. 

Caracter distins, cu stil: Punctul de pornire a fost realizarea siglei. In procesul stabilirii acesteia am avut in vedere desenarea unui semn care sa redea caracterul distins, cu stil, al evenimentului, dar totodata sa nu se desprinda abrupt de "istoria vizuala" a festivalului, de elementele recurente din edi?iile precedente (portretul lui George Enescu si fontul utilizat in scrierea titulaturii festivalului). Astfel, portretul lui George Enescu a fost actualizat - redat intr-o maniera simplificata, pe un fundal negru, pentru a obtine un semn distins, cu stil.

Surprinde prin varietate: Pentru a evidentia caracterul surprinzator al festivalului, a fost imperativa promovarea intensa a varietatii de evenimente care au loc in cadrul acestuia. Prin urmare, am ales sa inlocuim cromatica sobra cu sase culori ce corespund celor sase serii de evenimente din festival. Culorile aduc un suflu nou in festival si informeaza asupra optiunilor pe care le are publicul.

Fascineaza: Complexitatea "sentimentului de nedescris" este articulata de noul slogan al festivalului: "Magia exista" - Daca exista, magia e la Festivalul George Enescu. Am ales sa reprezentam culorile seriilor intr-o maniera care sa reflecte vizual inten?ia sloganului.

Rebranding-ul Festivalului George Enescu, de la concept pana la imagine, a fost realizat cu mandrie de: Robert Blaj si Ioana Gheorghiu, Art Directori ARTEXIM pentru editia a XX-a a Festivalului.

Sursa:
http://www.festivalenescu.ro/index.php?id=24&tx_ttnews[tt_news]=23&cHash=c66df9911f48feb9d10c598f53408ca0

Contact:

http://www.festivalenescu.ro/

http://www.facebook.com/enescu.festival

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  WhiteGeisha (anonim)
  24 mai 2011 00:12

  Acum o astept pe minunata larissa.maria la un concert la Ateneu...daca a auzit ea vreodata de asa ceva...

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!