Nu Skin

Dim Sum, ideea de brunch venită din China

Joi, 09.03.2017
de Roxana R

Dim Sum este un stil al bucătăriei chinezești care presupune servirea mai multor feluri de mâncare în porții foarte mici. Porțiile sunt puse în cutiuțe sau boluri de diferite mărimi și sunt servite alături de ceai, alcătuind astfel un brunch.

Acest inedit stil culinar își are originea în hanurile și ceainăriile de pe Drumul Mătăsii, unde călătorii și negustorii se opreau să mănânce și să se odihnească. Tradiția Dim Sum a început într-o regiune din sudul Chinei. Ceaiul este servit alături de mâncare, pentru că ajută la digestie.

În prezent, există restaurante Dim Sum și în marile orașe ale Chinei, iar ora la care este servit nu mai este foarte strictă. În unele locuri este preparat încă de la ora 5 dimineața, în altele poate fi luat la pachet, fiind o soluție bună pentru studenți și muncitori. Există și restaurante Dim Sum unde porțiile sunt comandate de obicei la cină, prin urmare nu mai există o regulă clară.

Ce conține Dim Sum?

Un meniu Dim Sum tradițional cuprinde mai multe feluri de preparate, în porții foarte mici. De obicei sunt servite legume preparate la aburi sau prăjite, alături de carne, dar și rulouri de orez umplute sau găluște umplute cu diferite ingrediente. Multe au la bază carne de vită, pui sau porc, dar există și variante pentru vegetarieni.

boluri mâncare Dim Sum

Meniul este servit de obicei în trei sau patru boluri ori în farfurii foarte mici, care alcătuiesc o porție. Marele avantaj al acestui stil culinar este că porțiile sunt foarte mici și variate, astfel încât clientul poate testa diferite combinații. De asemenea, pentru alcătuirea unei porții Dim Sum, fomată de 3-4 boluri, clientul poate alege din zeci de preparate diferite. Printre acestea se numără diferite sortimente de rulouri, găluște umplute, supe, prăjituri, deserturi.

În tradiția Dim Sum, ceaiul este la fel de important ca mâncarea. De aceea, primul lucru pe care îl va comanda clientul este ceaiul. Sunt recomandate mai multe tipuri de ceai: ceaiul verde, ceaiul de crizanteme, ceaiul oolong și diferite combinații de flori și ceaiul negru sau verde.

Meniurile Dim Sum nu se servesc decât în restaurante specializate în brunch de acest fel sau în ceainării. Farfurioarele sunt puse în cărucioare speciale, unde sunt încălzite cu aburi, iar chelnerii le plimbă astfel prin local și le oferă clienților. Chiar dacă toată vesela în care este servită mâncarea e foarte mică, pot fi comandate porții mici, medii sau mari, iar prețul diferă în funcție de dimensiunea vaselor.

Citește și: Anul Nou tibetan – predicții pentru 2017

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!