Drumul spre influencer de succes, legat puternic de mediul online

Drumul spre influencer de succes, legat puternic de mediul online

Redactor Divahair.ro

Bloggeri, vloggeri, vedete TV, radio și de presă scrisă, lideri de opinie, vedete din lumea divertismentului, sportivi, artiști din domeniul muzical și nu numai - toți aceștia tind la ceva mai mult, un rang superior care le conferă "super puteri": statutul de influencer. Chiar și bugetele de marketing ale marilor companii au ajuns să aibă o secțiune tot mai generoasă dedicată în mod direct acestor persoane care pot aduce beneficii brandurilor ce necesită promovare.

Julie Sarinana pozand pe o taraba cu pere, banane si ananas
Julie Sarinana este una dintre cele mai cunsocute influencer-ite ale momentului

Este simplu să fii influencer? Deloc, pentru că nu este de ajuns să te cunoască publicul, trebuie să te iubească, sa te respecte, să te considere un exemplu demn de urmat. Destul de puține vedete se pot lăuda cu o astfel de aură bine conturată. Există influenceri cu care rezonează mase mari de public, dar și influenceri dedicați unor anumite nișe de public.

Rețeta pentru a deveni un influencer de succes

Care este rețeta pentru a deveni influencer? Cert este că trebuie să fii o persoană cu talent într-un anumit domeniu și / sau pe cât posibil cu păreri pertinente, argumentate, despre anumite subiecte importante pentru public. În cazul celor din media, influencer înseamnă un lider de opinie. În cazul vedetelor din divertisment, talentul în sine este cel ce conturează statutul de influencer, însă este nevoie de o anumită atitudine care să câștige încrederea publicului și pentru alte subiecte decât cele strict referitoare la domeniul de activitate.

Tanara cu camera foto pe stativ gesticuland

Pentru că mediul online a devenit extrem de relevant pentru public, cele mai multe persoane petrecându-și pe internet o parte semnificativă din timp, aici este și locul în care statutul de influencer se dezvoltă. Altfel spus, indiferent de tipul de persoană publică, este absolut necesară o prezență foarte activă online. YouTube, Facebook, Instagram sau Tik Tok sunt doar câteva aplicații unde prezența este practic obligatorie pentru cei mai mulți influenceri. Desigur, Instagram și Tik Tok aduc avantaje mai ales celor care activează în zona de divertisment, mai puțin celor din domenii precum social, economie, politică.

Telefon pus pe o masa alba langa un capac si un ghiveci cu plante

Un influencer trebuie să aibă nu doar pagini pe principalele rețele de socializare, ci să fie activ și pe un blog / vlog propriu. Ideal este să existe un blog, un website personal, un domeniu cu numele propriu, care să joace rolul de legătură între toate paginile de pe diverse rețele. Un website propriu înseamnă independență totală și o ancoră puternică în mediul online, un brand propriu bine conturat. Cu un design inspirat și cu găzduire web profesională, o astfel de pagină poate atrage trafic însemnat si venituri pe masura. Se pot realiza chiar câștiguri directe din plasarea de publicitate, sponsorizări, postări de tip advertorial, asocierea cu produse sau servicii - monetizarea ideală pentru un influencer.

Interesant este că online au apărut chiar platforme care fac referire la influenceri în marketing și publicitate, facilitând întâlnirea influencerilor cu clienții din advertising. De asemenea, tot mai multe agenții își bazează strategiile de PR, marketing și publicitate pe asocierea cu astfel de persoane publice care au puterea de a transmite publicului mesaje puternic pozitive.

Este foarte important ca un influencer să aibă mare atenție cu ce branduri de asociază, la ce evenimente participă, ce păreri își expune. Deja de la un anumit nivel, poate fi necesar un strateg personal, un expert în comunicare ce poate asigura consiliere pentru ca influencerul să aibă dezvoltarea corectă, exact ca un mare brand de succes.

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Rolul puternic tămăduitor al metaniilor. Cum și câte să faci pentru a primi ajutor divin
Rolul puternic tămăduitor al metaniilor. Cum și câte să faci pentru a primi ajutor divin
Cât de puternic este sufletul tău?
Incepe quiz
Cât de puternic este sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.