Idei de afaceri mici pentru femei. Fii antreprenoare de succes cu aceste tips-uri de la specialişti!

Idei de afaceri mici pentru femei. Fii antreprenoare de succes cu aceste tips-uri de la specialişti!

Redactor Andreea Baluteanu

Am trecut de mijlocul unui an greu, care pare să anunțe însă perspective chiar mai întunecate. Cu toate acestea, speranța există încă, iar tu ești cea care poate să o transforme în realitate, cu puterea, inteligența și spiritul tău de luptătoare. Ce îți recomandăm? Idei de afaceri mici pentru femei cu potențial genial!

Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt sfaturile pe care antreprenorii consacrați mizează și cum anume poți deveni și tu o business woman de succes!

Sfaturi pentru cea mai bună afacere pentru femei

La prima vedere, pare imposibil să dezvolți o afacere în România zilelor noastre? Dacă te-a cuprins disperarea, alege să gândești pozitiv. Sunt sute de exemple de afaceri mici pentru femei care pot face diferența azi.

grup de femei

Ține cont de sfaturile specialiștilor ca să te asiguri că dai și tu lovitura!

Stabilește obiectivul afacerii! Nu fiecare femeie își dorește un business care să se transforme într-o lovitură pe piața financiară. Pentru unele dintre noi, o afacere mică, part time, sau pur și simplu transformarea unui hobby într-o potențială meserie, din care să câștigi bani cât timp stai cu copiii acasă, sunt dorințe mult mai fierbinți. Trebuie să știi tot timpul ce vrei înainte de punctul de plecare.

Află ce anume ți-ar plăcea să faci! Nu alege afaceri mici pentru femei doar pe baza perspectivelor financiare. Mai degrabă, optează pentru un domeniu care te atrage, fiindcă vei avea nevoie de multă energie și chiar sacrificii personale pentru ca treaba să meargă.

Vezi la ce ești bună! Poate că adori machiajul, dar nu ai fi în stare niciodată să trasezi acea linie perfectă de tuș. Afacerea ta trebuie să se bazeze nu numai pe plăcerile, dar și pe competențele tale.

Cât de entuziasmată ești să înveți? Dacă simplul gând de a descoperi secretele unei meserii te umple de entuziasm, e clar că ești pe calea cea bună. De cele mai multe ori, o nouă afacere presupune și multe lecții de asimilat.

Crează un plan de business și găsește finanțare! Odată ce ai stabilit domeniul, crează un plan cu obiective realiste împărțite pe săptămâni, luni și ani. Interesează-te de competiție și, dacă e nevoie, caută finanțare din exterior. Fondurile europene sunt încă insuficient accesate, mai ales în provincie.

Ai grijă la echilibrul dintre viața personală și cea profesională! Mai ales la început, punerea la punct a unei afaceri îți va revendica multă energie și este posibil să ajungi să lucrezi ore întregi peste program. Da, o vei face cu drag și pasiune, însă nu e recomandat nici să îți sacrifici sănătatea psihică pentru afacerea ta.

Pregătește-te mental! Viața ta se va schimba după ce pui pe picioare o afacere, insistă experții. Este posibil să dai piept cu eșecuri peste eșecuri și la un moment dat să îți pierzi motivația. Asigură-te că ești pregătită pentru aceste obstacole.

Afaceri mici de succes, la tine acasă

Una dintre cele mai arzătoare dorințe, mai ales în contextul pandemiei din 2020, este să descoperim afaceri mici pentru femei care pot fi desfășurate de acasă. Iată ce îți recomandăm!

Contabil

Dacă întotdeauna ți-a plăcut lucrul cu cifrele, deschiderea unei firme de contabilitate poate fi decizia excelentă. Un contabil se ocupă de aspectele financiare mai sensibile ale unei afaceri, cum sunt rapoartele financiare, plata impozitelor și a salariilor, depunerea formularelor fiscale, gestionarea încasărilor și așa mai departe. Cum afaceri noi și antreprenori ocupați vor exista mereu, această idee de business pentru femei e de reținut.

Redactor freelancer

Știi să scrii și adori să lucrezi de acasă și să fii propria ta șefă? Azi freelancing-ul a dobândit tot mai multă popularitate, iar ofertele de muncă sunt în floare. Afacerea ta va deveni curând de top.

Decorator de torturi

În general, orice afacere care presupune gătirea și livrarea mâncării este de viitor. Dar decorarea torturilor reprezintă o idee de afacere mică pentru femei cu un uluitor potențial de succes. Dacă te pricepi, mai ai nevoie și de conturi atractive în social media și ai șanse imense!

Afaceri cu bani puțini pentru femei

Visezi la idei de afaceri mici pentru femei, dar din păcate buzunarul tău e gol, iar perspectiva finanțării îndepărtată și destul de improbabilă? Nu îți duce visul la culcare, deoarece există multiple posibilități de obținere a independenței financiare ce nu au nevoie de un buget de început voluminos.

Blogging

Practic, să cumperi și să înregistrezi un domeniu pe Google nu îți va goli portofelul, dar, dacă nici această cheltuială nu ți-o permiți, poți la fel de bine să începi cu un site gratis. Tot ce contează e pasiunea cu care scrii și alegerea subiectelor de interes. Blogurile de frumusețe, culinare sau de travel vor fi întotdeauna remarcate, dar lecția e aceea că, dacă scrii despre ceva ce îți place, cu siguranță vei dobândi cititori.

Influencer

Știm că acest titlu a dobândit o reputație negativă, dar nu înseamnă că tu nu poți schimba perspectiva lumii asupra business-ului. Un influencer în social media nu are nevoie de o finanțare abundentă: poți începe prin a fotografia outfiturile pe care le ai deja sau zonele frumoase din orașul tău, cu zero cheltuieli. Nici review-urile oneste ale produselor cosmetice pe care le folosești nu sunt de ignorat.

Life coach

Ți-a plăcut întotdeauna să dai sfaturi și să ajuți oamenii, ești înțeleaptă și consideri că ai descoperit secretul vieții frumoase? Atunci, meseria de life coach ți se poate potrivi mănușă. „Antrenorii de viață” se formează în urma cursurilor, iar dacă simți că ești înzestrată, ține cont că e o afacere de viitor.

femeie de afaceri cu laptop

Idei de afaceri mici pentru femei 2020

2020 a fost un an delicat și pare să împartă istoria lumii în înainte și după coronavirus. Multe lucruri se vor schimba, dar ceea ce va rămâne va fi faptul că pasiunea, dedicarea și curajul vor asigura întotdeauna succesul.

Iată câteva idei de afaceri mici pentru femei ce merg de minune acum!

Designer de interior

Oamenii vor petrece mai mult timp în case și au reținut deja mesajul, mulți dintre ei preferând să își cheltuiască banii de vacanțe pentru a-ți face casa mai frumoasă. Dacă ești creativă, adori să te joci cu culorile, cu materialele și formele, urmează un curs, obține o diplomă și pune-te pe treabă.

Trainer de fitness

Cine mai merge la sală în 2020? Cu siguranță, persoanele curajoase. Noi, ceilalți, preferăm clasele online, cu un trainer care ne arată cum să ne lucrăm musculatura de acasă sau din parc. Dacă îți place să faci mișcare și ai putea să îți dedici viața ei, atunci iată o idee de afacere mică pentru femei ideală.

Creatoare de săpunuri homemade

Tot ce e homemade ne atrage cu o forță irezistibilă, precum un magnet al fericirii și al stării de bine. Există o întreagă industrie homemade, dar săpunurile făcute acasă par să fie în centrul ei. Dacă ai o rețetă veche, de la bunica, de săpun de casă, cu siguranță ai pus mâna pe lozul câștigător. Te poți îmbăta liniștită cu parfumurile feerice și cu perspectivele colorate!

Afaceri mici de familie pentru femei

Te codești să îți deschizi singură o afacere așa că ți-ai cooptat părinții, iubitul sau poate sora? Iată pe ce poți miza acum!

Pensiune

Da, îți trebuie ceva fonduri pentru a achiziționa o pensiune, dar în familie e mai ușor. Nu trebuie să fie o locație simandicoasă cu aer sofisticat: casa bunicilor, recondiționată, dar păstrând tradițiile locale, se potrivește chiar mai bine. Oamenii au început să se reîntoarcă la rădăcini, să prețuiască autenticul și atemporalul, iar tu ai șansa de a dezvolta afaceri mici pentru femei fenomenale.

Flori și cadouri

Nici măcar nu ne dorim să trăim ziua când nu va mai fi la modă să cumperi o floare sau să primești un cadou. Florăriile ce includ și idei de cadouri precum ciocolata, lumânările sau bijuteriile fine au un succes extraordinar în acest an!

Sunt nenumărate idei de afaceri mici pentru femei! Vezi și greșelile pe care să le eviți când pornești o afacere! Iată și sfaturi de milioane pentru afaceriștii începători!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
52 de urări scurte de ziua de naștere care te vor ajuta să transmiți cele bune
52 de urări scurte de ziua de naștere care te vor ajuta să transmiți cele bune
Cat succes ai la barbati?
Incepe quiz
Cat succes ai la barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.