Ești pregătită pentru o experiență a simțurilor memorabilă? Hai la Blumfest, în lanul de lavandă

Ești pregătită pentru o experiență a simțurilor memorabilă? Hai la Blumfest, în lanul de lavandă

Redactor Andreea Baluteanu

Considerăm că întinderea violacee și maiestuoasă a unui câmp de lavandă face parte din minunile vieții. Și la mijloc sunt mai mult decât seturile de fotografii glam numai bune de postat în social media, e experiența unică de încântare a simțurilor, e ocazia de a-ți gâdila nasul, de a-ți răsfăța ochii, de a-ți încânta auzul și de a-ți mângâia sufletul.

Crezi că suntem prea poetice? Nicidecum! Am fost inspirate de cel mai cool și mai ispititor eveniment al momentului, festivalul din lanul de lavandă, Blumfest! Află totul despre locul în care abia așteptăm să te întâlnim!

O odă adusă levănțicii la Blumfest: cine, unde, cum și când?

În inima țării, pe întinderea unui lan de lavandă, unde „timpul stă în loc, culorile prind viață, iar experiența senzorială e unică”: în Cluj-Napoca, zona Sub Coastă - Apahida, în apropierea Aeroportului Internațional Avram Iancu, se desfășoară festivalul de la care niciun iubitor de viață și de frumos nu are voie să lipsească.

camp de lavanda cu curcubeu pe deasupra

Sursa foto: Facebook

E ocazia perfectă de a te scutura de grijile prezentului, de a te (re)conecta cu natura, de a te bucura de mireasma lavandei și a văzduhului parfumat și de a-ți clăti ochii cu frumuseţea acestei plante-leac pentru trupul și sufletul obosit. Așa că scoate de la naftalină cheful de distracție, șterge de praf dorința de a te contopi cu natura și redescoperă iubirea de semeni, căci Blumfest vine cu toate celelalte. Nu mai ai nevoie decât de rochia aceea de dantelă albă și neapărat de pălăria de paie, în rest la Cluj găsești tot ce îți trebuie.

Te-am lămurit cine (tu și ai tăi) și unde, mai rămâne să îți spunem când și cum! Festivalul Blumfest are loc în perioada 24 iunie – 3 iulie, una dintre acele „bucăți” din an impregnată de farmec, când nu e nici prea cald, nici prea frig, ci temperatura perfectă, iar sufletul se îmbată de farmecul vieții.

Cum? Numai cu surprize! Crede-ne, după un an atât de greu, am fi în stare și să petrecem tot acest răstimp numai admirând pitorescul celor 3 hectare de lavandă, a căror poveste a început acum 10 ani, dar din fericire organizatorii au pregătit o mulțime de surprize despre care abia așteptăm să îți povestim în rândurile de mai jos.

O experiență senzorială memorabilă: ce poți face la Blumfest

Pe durata celui mai spectaculos festival din lanul de lavandă ai parte de super concerte, foodtrucks, concursuri, invitați speciali, zone amenajate pentru ședințe foto, workshop-uri, la care se adaugă valoarea inestimabilă a timpului de calitate petrecut alături de familie și de prieteni, precum și șansa cu atât mai rară în ziua de astăzi de a te conecta cu natura.

femeie care tine intr-o palarie de paie lavanda

Sub Coastă, în câmpul de lavandă, fiecare simț e alintat în felul său. Și dacă nu ne crezi, suntem gata să le enumerăm, ca la școală. Începem cu ochii, care vor fi răsfățați nu numai de peisajul sublim acoperit cu lavandă și de cerul nesfârşit de un (sperăm noi) albastru pur, dar și de zonele de picnic și de șansa de a face fotografii cu un fotograf profesionist, ce îți va indica cele mai bune zone pentru instantanee desăvârșite. Preferi să fii pe cont propriu? No worries! La Blumfest ai nu numai lavanda să îți țină companie, dar și elementele de decor ca să îți personalizeze fotografia: coronițe, pălării de paie, rame foto supradimensionate, car de lemn, și așa mai departe.

cadru cu car de lemn si rama foto in camp de lavanda

Simțurile olfactiv și tactil sunt în prim plan: cum ar putea fi altfel când te afli, la propriu, într-un lan de lavandă? Ai de asemenea ocazia de a vizita o distilerie de lavandă și de a da o tură prin magazinul de suveniruri de unde poți achiziționa coșuri de rafie, plase de pânză și alte minunate produse pe bază de lavandă.

Gusturile nu se discută? Când e vorba de magica levănțică, suntem sigure că nu există conflicte! Șirul de foodtrucks e echipat cu tot ce îți trebuie pentru zile de neuitat: cocktail-uri, fresh-uri, degustări de vinuri și cafele sau cele mai tentante dulciuri. A zis cineva înghețată de lavandă?

imagine cu inghetata de lavanda tinuta in mana de o femeie

Am lăsat pe ultima sută de metri cele mai mari surprize: seria inegalabilă de concerte ce au loc la ora apusului. Nu, nu îți va sparge basul timpanele, ci va îngâna pe fundal o muzică relaxantă, voci unice în peisajul nostru, de la creativii The Motans la adorații VUNK, alături de teribila Gașcă Zurli, electrizanții Green Onions&Night Losers, și vocea de aur Maria Răducanu.

maria raducanu care canta la chitara

Nu lipsesc din programul Blumfest nici workshop-urile creative. Ai ateliere pentru copii de pictură și desen, dar ai ocazia să primești sfaturi direct de la medicul pediatru. Totodată, cei mici vor putea pleca acasă cu un obiect realizat de ei și vor putea participa și la super aventura de căutare a obiectelor de lavandă, primind un pașaport ce urmează să fie ștampilat după fiecare comoară găsită. La final, dacă „vânătoarea” a avut succes, vor fi recompensați pe măsură.

Deja geloasă că nu mai ești mică? Ți-am spus că la Blumfest lași grijile acasă! Pe parcursul festivalului se va desfășura și un concurs de fotografie pe Facebook. Dacă ai peste 18 ani, participă postând o imagine ce îți poartă semnătura, pe pagina Blumfest. Fotografiile cu cele mai multe like-uri vor fi premiate!

Iar dacă mai avem nevoie de o dovadă că Blumfest este un festival despre și pentru oameni și natură, află că la final poți culege în mod gratuit un buchet de lavandă pe care să îl păstrezi ca amintire. Noi, unele, abia așteptăm să te întâlnim la, nu ne temem să o spunem, unul dintre cele mai tari evenimente ale verii, experiența senzorială desăvârșită!

Biletele pot fi comandate de pe site-ul blumfest.ro!

Surse foto: Blumfest.ro, Facebook

Articolul urmator
Cinci semne puternice că ești o vrăjitoare albă
Cinci semne puternice că ești o vrăjitoare albă
Esti pregatita sa te casatoresti?
Incepe quiz
Esti pregatita sa te casatoresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.