Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Exercițiul simplu pe care il rezolva doar geniile

Redactor Divahair.ro

 Un exercițiu simplu face furori pe Internet și pune la contribuție mintea a milioane de oameni. Mulți utilizatori s-au încumetat să răspundă, însă nu au reușit să găsească soluția, așa că te provocăm și pe tine să încerci. Uită-te la exercițiul de mai jos, gândește-te bine și trece răspunsul pe o foaie. După ce crezi că ai rezolvat problema, poți să vezi rezolvarea corectă sub poza de mai jos.

exercitiu matematic

Daca ai răspuns 1, 2 sau 12, află că ai greșit. Nu te gândi că rezolvarea este complicată, pentru că este mai simplu decât crezi. Îți mai dăm o șansă, uită-te bine la exercițiul de mai jos, poți încerca chiar să îl treci pe o foaie, apoi caută soluția sub imagine.

exercitiu de matematica

Ca să rezolvi acest exercițiu, nu trebuie să fii as la matematică, ci doar să ai o logică bună. În mod normal, cifrele dintr-o operațiune matematică nu sunt scrise pe două rânduri. Este normal să vezi un exercițiu sub forma:

Însă cu siguranță nu ai văzut la școală exercițiile scrise ca în exemplu de mai jos:

adunare

Aici 13 a fost scris pe două rânduri diferite.

În matematică, cifrele sunt, de obicei, una lângă alta, însă în exercițiul nostru, am vrut să te provocăm și le-am scris pe două rânduri diferite. Te întelegem dacă te-ai gândit la 12, pentru că cei mai mulți oameni nu văd că nu există + între numere și aleg să trateze totul ca o adunare. Dacă te gândești să treci, însă, totul pe o foaie, lucrurile ar arăta astfel:

matematica

Odată ce faci asta, vei vedea că răspunsul corect este 30. Dacă nu ai înțeles foarte bine cum funcționează această ecuație, poți urmări rezolvarea în filmulețul de mai jos.

Sperăm că te-ai numărat printre cei 10% care au găsit răspunsul corect, dar dacă nu ai făcut-o, nu este nicio problemă. Pur și simplu ai ales varianta mai simplă!

 

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!