Folosesti aceste simboluri in fiecare zi. Dar stii care este semnificatia lor?

Irina Nae

In fiecare zi vezi cateva mii de semne si simboluri. Pe unele dintre ele le utilizezi pentru a-ti exprima cele mai puternice sentimente cand nu-ti gasesti cuvintele potrivite. Insa te-ai intrebat vreodata care este originea acestor simboluri? Le folosesti corect? 

Si (&)

Simbolul & reprezinta „et” care inseamna „si”. Acest simbol a fost inventat in Roma Antica de catre Tiro, secretarul personal al lui Cicero. Pentru a-si imbunatati viteza de scriere, Tiro a inventat un sistem de abrevieri care a devenit cunoscut sub numele de „note tironiene”. 

Simbolul inimii

In acest caz, lucrurile sunt departe de a fi simple. In ciuda credintei populare ca „dragostea traieste in inima”, toata lumea stie ca forma inimii nu seamana deloc cu reprezentarea sa simbolica. Exista mai multe teorii in aceasta privinta.

– Cand doua lebede se apropie una de cealalta in mijlocul unui lac, gaturile lor formeaza simbolul inimii. In multe culturi ale lumii, aceasta pasare este simbolul dragostei, al loialitatii si al devotamentului, pentru ca pasarile raman fidele una alteia intreaga viata.

– O alta teorie sustine ca simbolul inimii a reprezentat, initial, o forma feminina, mai exact a pelvisului feminin. Grecii antici atasau o semnificatie aparte acestei parti anatomice.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articolul urmator Care este semnificația numărului de înger 2222 în viață și în dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.