În Siberia a apărut zăpada neagră. Vezi imagini spectaculoase

În Siberia a apărut zăpada neagră. Vezi imagini spectaculoase

Lorena Teacă

La începutul acestui an, America a avut de-a face cu vortexul polar, iar acum Siberia se luptă cu zăpada... neagră. Aceste evenimente meteorologice extreme sperie o lume întreagă și confirmă existența fenomenului de încălzire globală, dar și faptul că poluarea excesivă dăunează grav mediului înconjurător.

De curând, rețelele sociale au fost bombardate cu imagini șocante din regiunea Kemerovo, situată în sud-estul Siberiei, unde un strat gros de zăpadă neagră a acoperit mașinile, străzile și casele.

Zăpadă neagră pe mașini

Economia și identitatea regiunii sunt dominate de industria minieră. În acest oraș există un centru de exploatare a cărbunilor și un muzeu specific numit Krasnaya Gorka, care reprezintă una dintre atracțiile turistice din Kemerovo.

În timp ce resursele bogate ale zonei oferă locuri de muncă cetățenilor, exploatarea acestora reprezintă o modalitate de poluare masivă a naturii. Din această cauză, zăpada neagră, sumbră și ciudată s-a așternut peste orașele Prokopyevsk, Kiselyovsk și Leninsk ale Rusiei.

Conform rapoartelor efectuate, instalația centrului de exploatare nu a reușit să filtreze corect praful produs, lucru care a dus la producerea acestui eveniment meteorologic aparte.

Îngrijorător este faptul că locuitorii regiunii nu se confruntă pentru prima dată cu un astfel de fenomen. Același lucru s-a întâmplat și în decembrie, anul trecut, când zăpada a căpătat o nuanță de gri murdar.

Mai mult decât atât, se pare că nu doar Rusia are de-a face cu astfel de probleme. Temirtau, o zonă de minerit din centrul Kazahstanului, a fost, de asemenea, acoperită cu zăpadă neagră la începutul acestui an.

Praful de cărbune conține multe metale periculoase, printre care mercur și arsen, iar inhalarea îndelungată a acestuia poate provoca probleme grave de sănătate. Spre exemplu, printre cele mai frecvente boli întâlnite la mineri sunt cele pulmonare, deoarece plămânii se înnegresc din cauza inhalării constante a prafului de cărbune. Din această cauză, locuitorii din zona Kemerovo au o speranță de viață mult mai mică în comparație cu restul regiunilor.

Surse foto: Twitter

Articolul urmator
Ce înseamnă când auzi sau vezi o bufniță. Superstițiile care au îngrozit românii și nu numai
Ce înseamnă când auzi sau vezi o bufniță. Superstițiile care au îngrozit românii și nu numai
Ești o persoană indigo? Vezi ce spune acest test despre tine
Incepe quiz
Ești o persoană indigo? Vezi ce spune acest test despre tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.