Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Interdictia de a fi asociat unic in mai multe SRL-uri, eliminata

Cristina Gherghina

Daca pana nu mai demult de saptamana trecuta o persoana fizica sau juridica nu putea fi asociat unic in mai multe SRL-uri, acum aceasta interdictie a fost eliminata. La finalul saptamanii trecute a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial, Legea 102/2020, care permite ca o persoană fizică sau juridică sa poata fi asociat unic in mai multe SRL-uri.

asociat uni srl

Această lege a fost respinsă initial de la promulgare de Președintele României în luna ianuarie, având în vedere că, în opinia acestuia, ar crește riscul evaziunii fiscale. Ulterior, legea a fost atacată de către Guvern la Curtea Constituțională, la finalul lunii aprilie, obiecția de neconstituționalitate fiind respinsă la jumătatea lunii iunie.

Tot prin această lege a fost eliminată și interdicția de a avea înregistrate în același imobil mai multe societăți decât numărul încăperilor spațiului în cauză. Astfel, până acum, spre exemplu, într-un apartament cu două camere puteau avea sediul social cel mult două societăți. Prin aceeași lege și această interdicție a fost eliminată.

Citește mai multe pe Risco.ro

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta