International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

Redactor Divahair.ro

Anul acesta, pe 22-25 mai, Concursul International de Vinuri Bucuresti ajunge la a XI-a editie, fiind unul dintre cele mai influente concursuri din Europa Centrala si de Est. Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate. Specialisti din toata lumea dau verdictul: vinurile valoroase poarta pe sticla medaliile Concursului International de Vinuri Bucuresti - International Wine Contest Bucharest.

Pe 22-25 mai, Biblioteca Nationala gazduieste unul dintre cele mai prestigioase concursuri de profil, International Wine Contest Bucharest (IWCB). Vinurile castigatoare vor fi premiate in cadrul galei care va avea loc pe 3 iunie, iar medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor reumite, dar si pentru pasionatii de vinuri. Insemnele IWCB, medaliile de aur si argint care se aplica pe sticle, sunt usor de recunoscut dupa paharul negru - care reprezinta "degustarea in orb" - simbolul obiectivitatii juriului care evalueaza vinurile fara a le cunoaste identitatea.

Vinurile participante la IWCB provin din 18-20 tari viticole si sunt evaluate dupa un sistem standardizat care nu lasa loc influentei de marketing. Vinurile sunt "secretizate" si nu li se cunoaste identitatea. Sunt analizate pe etape: aspectul, mirosul, gustul, echilibrul.

Vinurile romanesti obtinute din soiuri romanesti (Feteasca Neagra, Feteasca Alba) cupajate cu soiuri internationale (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc) obtin note care le pun in competitie directa cu vinurile din import pentru ocuparea unui loc pe podium. In premiera, anul acesta intra in concurs si vinuri din China.

International Wine Contest Bucharest, Concursul International de Vinuri Bucuresti este un instrument vital pentru piata romaneasca de vinuri, pentru producatori si importatori, dar si pentru fiecare dintre noi, pentru brandul de tara si pentru impunerea vinului de calitate ca valoare culturala si identitara.

Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, se afiseaza pe site-ul www.iwcb.ro.

Articolul urmator
Pentru oamenii care ne stau aproape în cele mai grele și tulburătoare momente: VĂ MULȚUMIM că sunteți!
Pentru oamenii care ne stau aproape în cele mai grele și tulburătoare momente: VĂ MULȚUMIM că sunteți!
Cat de mult iti plac baietii rai?
Incepe quiz
Cat de mult iti plac baietii rai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.