Nu Skin

Întrebarea care a divizat internetul: ce culoare au aceşti şlapi?

Eugenia Dinescu, redactor

După rochia alb-cu-auriu (sau albastru-cu-negru?) care a rupt internetul în două, o altă piesă vestimentară creează o schismă în mediul online: o pereche de flip-flops. Imaginea cu şlapii cameleonici a fost publicată de un utilizator al platformei Twitter alături de întrebarea: „Voi ce culoare vedeţi?”. Culoarea distorsionată a imaginii a împărţit internetul în taberele celor care văd o pereche de şlapi alb cu auriu, albastru cu negru sau chiar albastru cu auriu – o dezbatere care continuă să se desfăşoare chiar şi în acest moment.

Un sondaj realizat de publicaţia Buzzfeed arată că 44% dintre utilizatori văd o pereche de flip-flops alb cu auriu, în timp ce 20% cred că şlapii sunt albastru cu negru, iar alţi 20% dintre respondenţi sunt convinşi că se uită la nişte şlapi auriu cu albastru. Alţi 12% afirmă că şlapii sunt albastru cu maro, însă răspunsul corect aparţine unei minorităţi: într-adevăr, şlapii cameleonici sunt, de fapt, alb cu albastru!

Deşi culoarea reală a şlapilor a fost identificată, putem bănui că distorsiunea cromatică se datorează aceluiaşi fenomen prcum în cazul celebrei #thedress. Conform profesorului Arthur Shapiro, expert în percepţie vizuală la Universitatea Americană, modul în care oamenii percep culorile variază în funcţie de o multitudine de factori: „Culoarea este doar o percepţie, ea nu există cu adevărat – ceea ce percepem este doar o interpretare a luminii care există în lume. Lungimile individuale de undă nu au o lumină intrinsecă, modul în care creierul nostru interpretează lungimea de undă creează culoarea”, afirmă el. Cu alte cuvinte, lumina emisă de monitorul computerului influenţează modul în care percepem culoarea, iar modul în care creierele noastre interpretează diferitele lungimi de undă poate să difere.  

Tu ce culoare vezi în perechea de şlapi cameleonici? Spune-ne părerea ta în secţiunea dedicată comentariilor!

Surse foto: Buzzfeed.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta