Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ioana Preda – lupta #manifest împotriva taxelor abuzive

Joi, 24.05.2018
de Andreea Marinescu

Navingând pe internet în căutare de informații referitoare la cele mai hot tendințe în materie de bijuterii de argint sezonul acesta, am dat peste câteva informații extrem de interesante care ne-au stârnit interesul.

Căutând și mai mult, am descoperit o adevărată mișcare în jurul subiectului bijuterii argint. Te-am făcut deja curioasă, nu? Nu o mai lungim atât și îți spunem direct: este vorba despre Ioana Preda, o tânără entuziastă, plină de viață și foarte creativă care a ales să protesteze împotriva taxelor abuzive impuse de stat pentru pasnonarea bijuteriilor. Mai mult, în acest #manifest, cum l-a numit ea, le-a atras pe toate fanele ei, iubitoare de bijuterii prin reduceri de -40% la o selecție de produse.

De unde ideea de la care s-a pornit acest #manifest și care sunt motivele din spatele acestei atitudini îndrăznețe a Ioanei Preda?

Ei bine, am cercetat, ne-am informat și am aflat că, după ce timp de 2 ani, această a investit timp, bani și energie în cursuri acreditate ce îi ofereau dreptul să-și pansoneze propriile bijuterii, acum statul îi anulează acest drept. Cum? În luna aprilie, acesta a dat o ordonanța de urgență potrivit căreia, începând cu luna iulie, bijuteriile din argint vor putea fi comercializate pe teritoriul României doar dacă au aplicată și marca statului. Practic, marca pe care o aplică până acum ownerul, în cazul de față Ioana Preda, se transformă în marca de responsabilitate, iar în final orice bijuterie de argint va trebui să aibă 3 mărci: cea de stat ANPC, cea de responsabilitate a ownerului și marca de argint 925.

Mai mult, pentru fiecare bijuterie în parte se aplică o taxă între 1 și 21 de lei pentru pansonare și verificare, ceea ce, pentru colecția impresionantă a Ioanei ar însemna o sumă considerabilă. De aceea, fiind hotărâtă să nu plătească statului taxele abuzive impuse, Ioana le oferă clientelor sale 40% reducere la o selecție de produse. Până la începutul lunii iulie, Ioana manifestă cu aceste reduceri.

Suntem uitimiți într-un sens pozitiv de această atitudine a Ioanei Preda și o susținem în acest demers! De altfel, toți cei care sunt de părere că o muncă de 2 ani în care aloci timp și resurse enorme, nu ar trebui anulată atât de ușor, o pot susține pe Ioana Preda.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!