IQOS, oficial și în Statele Unite ale Americii, cu aprobarea celor de la FDA

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

După doi ani de evaluări extensive din partea Administrației pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, Philip Morris International (PMI) a obținut aprobare să comercializeze dispozitivele IQOS și pe piața americană. Astfel, mai mulți fumători adulți se vor putea bucura o alternativă la țigările clasice.

Decizia nu este doar o mare victorie pentru companie, ci validează și legitimitatea tehnologiei heat-not-burn. Dispozitivele IQOS încălzesc tutunul la o temperatură de până la 350°C, fără să îl ardă, oferind o experiență diferită de savurare a tutunului, dar păstrându-i gustul. Prin încălzirea tutunului rezultă astfel un aerosol cu conținut de nicotină.

Tocmai pe caracteristicile acestei tehnologii s-a bazat și evaluarea celor de la FDA, care au declarat printr-un comunicat de presă că aerosolul conține mai puține substanțe nocive decât fumul generat de țigările obișnuite.

Administrația Alimentelor și a Medicamentelor reglementează tutunul încă din anul 2009 și este în același timp responsabilă cu respectarea normelor de sănătate publică. Astfel, toate produsele aprobate de această instituție (medicamente, alimente, tutun, cosmetice, suplimente alimentare) sunt în conformitate cu standardele de calitate și siguranță în vigoare.

Licența de comercializare a dispozitivelor IQOS pe piața americană este deținută exclusiv de Altria Group. Așa cum a anunțat Howard Willard, CEO Altria Group, aceste dispozitive vor fi mai întâi vândute în Atlanta.

Pentru cei de la PMI, acesta este o etapă care îi aduce mai aproape de un viitor fără fum. André Calantzopoulos, CEO al companiei, a declarat: „Toți cei de la PMI sunt determinați să înlocuiască țigările cu alternative fără fum care îmbină tehnologii sofisticate, inovație și fundamentare științifică.“

Mai mult decât atât, PMI a lansat anul acesta și o inițiativă Anul UNSMOKE prin care încurajează fumătorii să facă o schimbare și să adopte o alternativă fără fum. Îndemnul vine și în contextul în care, în ciuda acțiunilor care susțin renunțarea la fumat, Organizația Mondială a Sănătății a estimat că până în anul 2025 numărul de fumători va fi similar cu cel din prezent. Tocmai de acea, inițiativa UNSMOKE susține schimbarea și trecerea la dispozitive de tip heat-not-burn.

Surse foto: IQOS

Articolul urmator E oficial! Aceasta este cea mai urâtă culoare din lume

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.