Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Lansarea volumului omagial dedicat dinstinsului istoric Dan Demsea

Redactor Divahair.ro

Complexul Muzeal Arad va invita sa participati la lansarea volumului omagial dedicat istoricului aradean DAN DEMSEA, cu prilejul celei de-a 70 aniversari a DISTINSULUI ISTORIC. Lansarea volumului de studii istorice, coordonat de dr. Peter Hügel si dr. Felicia-Aneta Oarcea, va avea loc marti, 20 decembrie 2011, ora 17.00 la mezaninul Teatrului Clasic „Ioan Slavici" Arad. Despre istoricul si muzeograful Dan Demsea, dar si despre intreaga sa activitate profesionala, vor vorbi prof. univ. dr. Ioan Munteanu (Universitatea de Vest Timisoara) si prof. univ. dr. Corneliu Padurean (Universitatea Aurel Vlaicu Arad).

Volumul omagial, dedicat istoricului Dan Demsea, reprezinta un exercitiu de recunostiinta al aradenilor fata de unul din concitadinii lor care face cinste urbei, dar si un prinos adus de comunitatea stiintifica romaneasca unuia din truditorii ei de exceptie. 

"Dan Demsea e exponentul unei generatii de istorici, care si-a legat numele de Arad.Intelectualii il asemuiesc cu o veritabila „enciclopedie". Capabil de a se opri la fiecare amanunt neobservat de cei mai multi dintre noi, el construieste si da viata oricarui fapt istoric.

Sensibilitatea si dorinta de cunoastere l-au purtat in diverse „lumi", pe care si le-a creat din carti, muzica, istorie, filozofie. Fiecarui obiect, care i-a cazut sub observare, in vremea cat a lucrat la Muzeul din Lipova sau la Oficiul National de Patrimoniu Arad din cadrul Complexului Muzeal Arad, i-a scris o istorie" - scriu editorii volumului, dr. Peter Hügel si dr. Felicia-Aneta Oarcea.


La ceas aniversar, cand paseste pragul spre al optulea deceniu de viata, colectivul muzeului aradean, alaturi de colegi si istorici din tara, ii ureaza viata indelungata, sanatate si o activitate publicistica rodnica!

Unde? Teatrul Clasic „Ioan Slavici" Arad

Cand? Marti, 20 decembrie 2011, ora 17.00

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!