Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Limbajul câinelui: ce încearcă să îți spună animalul tău de companie

Sorina Corneanu

Câinele rămâne, fără îndoială, cel mai bun prieten al omului. Cu o inteligență extrordinară, foarte expresivi și empatici, câinii comunică foarte bine cu oamenii atunci când se simț fericiți, triști, nervoși sau speriați. Tocmai de aceea, trebuie să fii întotdeauna atentă la limbajul câinelui și la ceea ce încearcă să îți transmită acesta.

Învață să deslușești limbajul câinelui tău de companie!

Cum să descifrezi ce încearcă să îți spună animalul de companie

Ochii. E suficient să te uiți în ochii unui câine și vei descoperi tot ce se ascunde în sufletul său. Când câinele este relaxat și fericit, ochii lui vor fi în forma lor normală. Unii câini au ochii rotunzi, în timp ce alții îi au migdalați. Atunci când observi că și-a mărit ochii și și-a dilatat pupilele, probabil că se simte amenințat. Poate fi stresat sau speriat, iar dacă forma ochilor se schimbă considerabil, lucru la care e bine să fii atentă, probabil că e pe cale să devină agresiv. Nu e greu deloc să-ți dai seama dacă animalul tău de companie este trist. Privirea lui umană este la fel de ușor de citit precum a oricărei persoane care suferă. Dacă îți evită privirea, se uită în alte direcții și pleacă ochii atunci când îl privești, câinele înseamnă că este speriat, supus sau neîncrezător. Oferă-i siguranță și vei câștiga un prieten pe viață!

caine sfios

Botul. Chiar dacă nu pot folosi boticul pentru a vorbi, modul în care își pozitionează fălcile și dinții poate spune multe despre ce simte câinele. Când este relaxat și fericit, gura îi este deschisă sau întredeschisă. Va arăta exact ca un om fericit, care zâmbește cu toți dinții, gata să împartă bucurie și celorlalți. Un câine care este speriat, indiferent de cauza care îi generează starea, are gura închisă. Află ce îl supără și ce îl determină să fie neîncrezător. E important să îi oferi câinelui confortul emoțional de care are nevoie pentru a fi în forma sa maximă. Nu-ți lăsa animalul de companie să se înstrăineze de tine!

Coada. Oamenii cred adesea că un câine care dă din coadă este prietenos, dar acest lucru este departe de adevăr. Câinii dau din coadă și atunci când se simt încolțiți și se pregătesc să atace sau au tendința să devină agresivi. Practic, coada lor te anunță să nu le invadezi spațiul, pentru că nu au chef de joacă. Evident, în funcție de întreg limbajul corpului, poți distinge momentele în care câinele este agresiv de cele în care abia așteaptă să se joace.

caine agresiv

Fii întotdeauna atentă la ochii și la botul câinelui. E de la sine înțeles că un câine care își ține coada între picioare este speriat, chiar traumatizat. Dacă își modifică și postura corpului, începe sa meargă aplecat și cu ochii în pământ, e momentul să faci ceva. Nu permite să treacă timp fără să acționezi în acest sens. Câinele este un animal empatic, îți este întotdeauna alături, iar tu ar trebui să îi răspunzi cu aceeași monedă. E de datoria ta să îți liniștești animalul de companie.

Când câinele este fericit, întreg corpul îi este relaxat, coada și urechile sunt ținute în pozițiile lor naturale, colțurile gurii sunt ușor întoarse în sus, de parcă zâmbește, iar expresia lui facială este neutră sau vizibil voioasă. 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!