Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Marea foamete sovietica, lansare de carte la Muzeul National al Taranului Roman

DivaHair

Miercuri, 28 septembrie, ora 18.00, la Carturesti MTR, va asteptam la lansarea cartii: Marea foamete sovietica 1926 - 1936, de Vadim Guzun.

Prezinta prof. dr. Elena Siupiur si dr. Mihai Gheorghiu.

Vadim Guzun este doctorand al Academiei Romane, jurist si diplomat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Interesat de formarea regimului stalinist, politici de sovietizare si relatiile romano-sovietice, a publicat in coautorat studiul „Foametea din Ucraina in anii 1932-1933 - «holodomor» - demersuri de recunoastere la nivel national si international" si are in curs de aparitie volumul „Foametea, piatiletka si ferma colectiva: documente diplomatice romanesti".

Marea foamete sovietica, 1926-1936 reflecta situatia politica, economica si sociala din URSS, prin prisma documentelor inedite din arhivele diplomatice romanesti si a celor edite din fostele arhive sovietice din perioada de metamorfozare a imperiului tarist agrar intr-unul totalitar industrial. Volumul trateaza cauzele, caracterul si consecintele uneia dintre cele mai mari tragedii ale secolului XX - foametea organizata de regimul bolsevic, in contextul planului cincinal, al colectivizarii in masa si al industrializarii accelerate. Reconstituirea evenimentelor aduce o serie de elemente de noutate asupra modului in care foametea a fost utilizata ca instrument politic in procesul de consolidare a sistemului administrativ de comanda sovietic. Lucrarea este dedicata satului romanesc de la Est de Nistru.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!