Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Mercur retrograd 2016: cum îți influențează viața această mutare

Alexa Galgau

Următorul ciclu al lui Mercur retrograd în 2016 începe pe 30 august și se termină pe 21 septembrie, iar în această perioadă soarta nu este tocmai favorabilă nouă. Viața îți va fi profund influențată de această mișcare celestă, iar astrologii ne avertizează că trebuie să fim atenți la câteva aspecte dacă vrem să trecem cu bine pentru momentele de cumpănă care se vor înmulți în următoarea perioadă.

Iată cum te afectează Mercur retrograd și ce e bine să știi despre această perioadă destul de nefastă!

Mercur retrograd: cum te afectează

Mercur retrograd înseamnă de obicei o amplificare a conflictelor, din cauza faptului că vom comunica mai prost și chiar și mijloacele de comunicare nu vor funcționa la fel de bine. Este o perioadă în care se strică telefoanele, se pierd mailurile și scrisorile (dacă mai trimite cineva) nu ajung la destinatar. Dacă vei avea o conexiune la internet mai proastă, nu te impacienta: este tot efectul lui Mercur retrograd. Astrologii ne mai îndeamnă să amânăm orice reparație după ce trece această perioadă.

Între 30 august și 21 septembrie nu este este deloc o idee bună să începi o relație nouă, pentru că există riscul să o începi cu stângul. Comunicarea va fi cât se poate de proastă, iar între tine și partener nu se va crea acea legătură care servește ca fundație a relației. Același principiu se aplică și în cazul proiectelor noi sau al unui job nou: orice început nou este sabotat de Mercur retrograd. Deciziile și evenimentele importante, precum logodnele sau căsătoriile, ar trebui amânate până se termină aceste săptămâni.

Până pe 21 septembrie până si gândirea ne va fi încetinită, progresul în orice direcție fiind foarte lent, dacă nu chiar imposibil. În perioada ce urmează, trebuie să dăm dovadă de răbdare în privința altora, dar mai ales în privința noastră. Problema adevărată apare atunci când suntem induși în eroare, pentru că problemele de comunicare înseamnă și o sinceritate mai scăzută a celor din jur, mai ales pentru că Mercur retrograd va fi amplificat de Neptun în Pești. Vor fi rostite multe vorbe goale, minciuni, falsități și chiar lingușeli în această perioadă, așa că trebuie să fii mult mai atentă decât de obicei. Promisiunile făcute cât timp Mercur este retrograd trebuie privite cu o doză serioasă de scepticism.

 Chiar dacă universul pare să ne fi declarat război în această perioadă, nu trebuie să vezi doar partea goală a paharului. Până și o perioadă mai dificilă se poate dovedi a fi o bună oportunitate, iar Mercur retrograd ne oferă șansa de a ne reevalua existența și de a ne decide asupra unor schimbări majore. După ce se încheie acest interval nefast, este timpul să îți refaci viața. Va fi o bună ocazia să tr reorganizezi, să reîncepi un proiect lăsat baltă, să refaci relațiile cu ceilalți sau să reevaluezi relațiile care par să fie toxice. Da, comunicarea va fi proastă și vor fi rostite multe minciuni cât timp Mercur e retrograd, dar aceasta înseamnă că îți poți da seama cu o mai mare ușurință cine merită să fie în viața ta și cine nu.

Pentru că astrologii ne îndeamnă să nu acționăm în direcții noi cât timp Mercur este retrograd, aceasta reprezintă o portiță în care putem să ne analizăm trecutul în detaliu. Ca să învățăm lucruri noi, nu ne trebuie neapărat experiențe noi, ci putem foarte bine să ne extragem învățăminte prețioase revizitând trecutul.

 Cum afectează Mercur retrograd zodiile

Mercur este planeta care guvernează două semne astrologice: Gemeni și Fecioară. Cei care s-au născut în aceste zodii sau au ascendentul în aceste zodii sunt cei mai afectați de Mercur retrograd. În vreme ce Gemenii privesc această perioadă ca o bună oportunitate să își "ascută" abilitățile de comunicare, Fecioarele se vor simți puțin cam deprimate și vor deveni și mai izolate în următoarea perioadă.

Celelalte zodii sunt mult mai puțin influențate de Mercur retrograd în această perioadă, însă trebuie să fie atente la dificultățile de comunicare, pentru că acestea ne vor afecta pe toți.

Atâta timp cât Mercur este retrograd, trebuie să amâni începerea unor proiecte importante și să te concentrezi pe o mai bună comunicare, pentru că aceasta va avea serios de suferit până pe 21 septembrie.

Descoperă și 10 lucruri pe care numai zodia Gemeni le înțelege!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!