Nu Skin

Mesajul de pe calendarul crestin ortodox 2016: ce isi propune Biserica in noul an

Alexa Galgau

Se pare ca anul 2016 este cel in care Biserica incearca sa se apropie de tineri, daca e sa ne luam dupa declaratiile Patriarhului. Demersul Bisericii nu a fost aclamat de toata lumea, multi fiind inca revoltati de reactia Patriarhului dupa tragedia din clubul Colectiv. Poate, de fapt, acesta este si motivul pentru care oamenii bisericii incearca sa reintre in gratiile tinerilor.

Iata ce isi propune Biserica in noul an si cum arata calendarul crestin ortodox pe anul 2016.

Calendarul crestin ortodox pe 2016: omagierea tinerilor

Biserica Romana a decis ca anul curent sa fie dedicat tinerilor, declarandu-l „Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox”  si, totodata, „Anul comemorativ al Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul”, ceea ce s-a si tiparit pe coperta calendarului pe 2016. Acesta poate fi gasit in doua variante: cea de pus pe perete si cea de tip agenda. El cuprinde, asa cum probabil deja stii, durata posturilor, zilele cu si fara Liturghie in 2016, zilele in care nu ai voie sa faci parastase, zilele in care nu ai voie sa te mariti si sarbatorile legale in care nu se lucreaza.

Poti cumpara un astfel de calendar de la biserica ori de la librariile si magazinele in care se vand produse bisericesti. 

Prin demersul de a educa religios tineretul, Patriarhul incearca sa readuca Biserica in gratiile acestora, dar si sa restabileasca anumite valori pe care le considera esentiale in viata oricarui om. Mai exact, se cauta intarirea legaturilor familiale, dar si promovarea parteneriatului intre parohie si scoala, cu colaborarea activa a parintilor, desigur. Cuvintele Patriarhului readuc in prim plan valorile transmise de crestinism: bunatatea, omenia, iubirea fata de Dumnezeu si de semeni.

„Credinta in Dumnezeu este cea mai mare zestre spirituala pe care Familia, Biserica, Scoala ai Comunitatea o pot transmite copiilor, pentru ca ea ii ajuta pe tineri sa faca deosebirea intre valori eterne si valori efemere si le formeaza personalitatea, invatandu-i sa cultive bunatatea si omenia, iubirea de Dumnezeu si de semeni, recunostinta fata de generatiile trecute si responsabilitatea fata de prezent si de viitor." (Daniel, Patriarhul BOR)

Ramane sa vedem cum va fi primit calendarul ortodox pe 2016 si daca va avea efect efortul Bisericii de a crea o legatura mai solida cu tinerii, in special in contextul deteriorarii relatiei dintre cele doua parti in urma reactiei Patriarhului la evenimentele tragice din luna octombrie, cand zeci de tineri au ars de vii intr-un club din Bucuresti. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!