Metoda prin care îți dai seama dacă cireșele au viermi

Metoda prin care îți dai seama dacă cireșele au viermi

Cristina Gherghina

Cireșele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale şi compuşi naturali și reprezintă unul dintre simbolurile sezonului cald. Deși consumul lor aduce numeroase beneficii asupra sănătății noastre, majoritatea oamenilor evită cireșele pentru simplul motiv că aceastea ar putea avea viermi. 

Există totuși o metodă prin care îți poți da seama dacă aceste fructe găzduiesc viermi. În acest fel tu te vei putea bucura fără griji de gustul dulce-acrișor al acestor delicioase fructe.

 cirese

Pentru a fi bune de consum, cireșele trebuie să aibă o culoare roșie strălucitoare sau purpurie. Cât cât nuanța lor e mai închisă, cu atât vor fi mai coapte și vor avea un gust dulce. De reținut este faptul că există șanse mult mai mari ca fructele să aibă viermi, dacă acestea sunt prea coapte. 

Citește și Clafoutis cu cireșe, un desert de vară pe care trebuie să-l încerci

Acești viermișori apar după ce o muscă își depune ouăle pe fructe. După ce viermii ies din ouă, încep să se hrănească cu pulpa cireșelor. Există mai puține șanse să descoperi viermi în cireșele din luna mai sau în cele de la începutul lunii iunie, deoarece ouăle nu au avut timp să eclozeze. Însă nu doar trecerea timpului reprezintă un indicator al prezenței viermilor în fructe. 

 Cum arată cireșele care au viermi

Atunci când urmează să consumăm cireșe, trebuie să fim atenți la aspectul acestora. Dacă fructele au găuri, nu au o formă netedă sau prezintă urme de mucegai, există mai multe șanse ca aceastea să aibă viermi. Totodată, codițele cireșelor trebuie să fie verzi. 

Cu toate acestea, chiar și aspectul exterior al cireșelor ne-ar putea înșela. Chiar și cele mai frumoase și apetisante cireșe ar putea avea viermi. Însă, specialiștii susțin că aceștia nu reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Predicțiile numerologice pentru iulie 2023. Află dacă cifra destinului tău îți poartă noroc în această lună
Predicțiile numerologice pentru iulie 2023. Află dacă cifra destinului tău îți poartă noroc în această lună
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.