Moment istoric: Facebook, Instagram și Whatsapp au picat simultan. Suma colosală pierdută de Mark Zuckerberg în acest răstimp

Moment istoric: Facebook, Instagram și Whatsapp au picat simultan. Suma colosală pierdută de Mark Zuckerberg în acest răstimp

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Panică generală în seara zilei de 4 octombrie, în jurul 18:40 ora României, când Facebook, Instagram și Whatsapp au picat simultan în toată lumea și problema nu s-a remediat vreme de mai bine de șase ore. Chiar dacă s-a mai întâmplat asta în repetate rânduri în trecut, acest eveniment  neplăcut reprezintă un nou record.

Mesajul venit din partea reprezentanților rețelelor de socializare a fost făcut, în mod ironic, public prin intermediul unei platforme concurente, Twitter - „Lucrăm pentru a restabili serviciul cât mai repede posibil, între timp ne cerem scuze pentru inconvenient”.
Tot aici și-au vărsat și utilizatorii nemulțumirile din cauza acestei serioase probleme care ne-a afectat, vrem nu vrem, pe fiecare dintre noi.

Mark Zuckerberg la o conferinta online

Cea mai recentă defecțiune de acest gen a avut loc în martie 2021, cele trei platforme nu au funcționat în întreaga lume vreme de o oră. 

Acțiunile Facebook s-au depreciat cu circa 5% în tot acest răstimp. Din această cauză, în urma celor șase ore de defecțiuni, averea fondatorului Facebook Mark Zukerberg (care deține atât Instagram cât și Whatsapp) i-a scăzut cu aproximativ 6 miliarde de dolari și a coborât la 120,9 miliarde de dolari, făcându-l, astfel, al cincilea cel mai bogat om din lume, după Bill Gates.

Și cum oamenii știu mai bine ca orice să facă haz de necaz, pe Twitter au apărut tot felul de glumițe care mai de care mai inspirate, înfățișându-l pe Zukerberg încercând să remedieze erorile apărute.

 După ce Facebook a trimis o mică echipă de tehnicieni la unul dintre centrele sale de date din California pentru a reseta manual serverele, WhatsApp, Facebook și Instagram au început să funcționeze în România, în jurul orei 01:00.Cum era și de așteptat, la început aplicațiile au mers greoi, dar problema tehnică s-a remediat. Cauza defecțiunii nu este deocamdată cunoscută.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Atenție în concediu, te costă scump! Greșeala pe care mulți o facem când plătim în străinătate
Atenție în concediu, te costă scump! Greșeala pe care mulți o facem când plătim în străinătate
Cat de fericita esti in acest moment?
Incepe quiz
Cat de fericita esti in acest moment?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.