Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Moment istoric în istoria creștinătății: Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoane de același sex

Joi, 22.10.2020
de Ana Munteanu

Papa Francisc a anunțat că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, în opoziție cu poziția oficială a Bisericii Catolice în această privință.

 

“Homosexualii sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat ori să sufere din această cauză”, a declarat Suveranul Pontif, în documentarul „Francesco”, care a avut premiera în 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma.

De menționat faptul că acesta este, momentan, doar punctul de vedere al Papei Francisc, având în vedere faptul că el contrazic poziția oficială a Vaticanului și a predecesorilor săi. Cu toate astea, Suveranul Pontif a precizat că va susține adoptarea unei legi a parteneriatului civi: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”.

Documentarul prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale importante – în vorbele Suveranului Pontif, problemele „celor care se află la periferiile existențiale” – precum migranți, refugiați, săraci, dar și probleme precum rolul femeilor în societate, dar și atitudinea catolicilor asupra membrilor comunității LGBT.

Surse foto: Getty

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!