Noua Apocalipsă este anunțată de astronomi. Când se așteaptă să se încheie viața pe Pământ

Noua Apocalipsă este anunțată de astronomi. Când se așteaptă să se încheie viața pe Pământ

Ramona Jurubita

Te-ai săturat să auzi tot felul de previziuni despre sfârșitul lumii și să vezi că toate sunt doar presupuneri făcute de anumite persoane care nu cunosc deloc misterele spațiului cosmic? Ei bine, de această dată, vei citi date concrete despre apocalipsă, căci ele au fost notate într-un studiu realizat de oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts. Vrei să știi când se va încheia viața pe Pământ, potrivit datelor adunate de experți?

Anul 2020 a fost unul special pentru știința care se ocupă cu studiul planetelor, căci pe cer a putut fi observat un eveniment în premieră. Este vorba despre ceva cu totul și cu totul neobișnuit! Se pare că în mai 2020, o stea a reușit să înghită o planetă asemănătoare cu Pământul. Astronomii au pus atunci bazele unui studiu care s-a întins pe un an, fiindcă au avut nevoie de timp pentru a înțelege ce s-a întâmplat.

Semnalul neobișnuit a fost captat de Observatorul Palomar din California, apoi autorul principal al studiului, Kishalay De, a continuat să studieze aceeași stea din Observatorul Keck din Hawaii. Ulterior, expertul a decis să utilizeze o cameră cu infraroșu pentru a culege mai multe informații despre fenomenul respectiv.

„Datele acelea cu infraroșu m-au făcut să cad de pe scaun.”, a spus Kishalay De, care are titulatura de cercetător postdoctoral de la MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Experții au realizat o analiză mai detaliată cu ajutorul telescopului spațial cu infraroșu deținut de NASA. Acesta este, de regulă, folosit într-o misiune care se numește NEOWISE și caută asteroizi sau comete care ar putea reprezenta o amenințare pentru Pământ.

„Suntem în pragul unei revoluții a astronomiei în infraroșu, cu mai multe instrumente noi care vor fi activate în următorul deceniu și care sperăm că ne vor ajuta să descoperim în mod repetat evenimente similare.”, a explicat expertul.

Potrivit cercetătorilor care au întocmit studiul, planeta de mărimea lui Jupiter a fost înghițită efectiv de steaua respectivă, iar totul s-a petrecut la o depărtare de aproximativ 12.000 de ani-lumină, în constelația Vulturul.

Practic, steaua s-a umflat și a atins o dimensiune de 1 milion de ori mai mare decât cea inițială. A rămas apoi fără combustibil și a înghițit toată materia care i-a stat în cale. Așa a ajuns să absoarbă acea planetă aflată la distanță foarte mare de Pământ. Cum s-a văzut, de fapt, acest eveniment astronomic? Inițial, a apărut pe cer un fascicul de lumină foarte putenic. Apoi, a urmat un semnal rece mai lung. Steaua s-a aprins brusc, de 100 de ori mai tare decât limitele obișnuite înregistrate într-o săptămână.

„A fost diferit de orice altă explozie stelară pe care am văzut-o în viața mea.”, a mai spus coordonatorul analizei.

Planeta Pământ acoperită de foc

Kishalay De citise despre acest fenomen și nu excludea posibilitatea ca planetele să ajungă să fie înghițite de stele la un moment dat. Totuși, nu se aștepta să aibă ocazia să analizeze un astfel de eveniment.

„Faptul că planetele sistemului solar vor fi înghițite de soare în viitor a fost ceva ce am citit prima dată în liceu, așa că a fost suprarealist să realizez că este posibil să fi găsit primul exemplu de eveniment similar în timp real!”, a mai spus cercetătorul.

Potrivit specialiștilor, planeta noastră ar putea avea aceeași soartă. Asta nu înseamnă că trebuie să te îngrijorezi sau să te sperii! Este o teorie care s-ar putea concretiza abia într-un viitor îndepărtat, dar sigur nu în următoarele cinci miliarde de ani. Din acest punct de vedere, Terra este în siguranță.

„Dacă este vreo consolare, acest lucru se va întâmpla în aproximativ cinci miliarde de ani.”, a spus coautorul Morgan MacLeod de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică, conform Fox News.

De asemenea, coordonatorul studiului a încercat să explice, în câteva cuvinte, cum ar arăta momentul în care Soarele va înghiți Pământul. Iată ce a subliniat Kishalay De într-o declarație de presă, potrivit CNN:

„Vedem viitorul Pământului. Dacă o altă civilizație ne-ar observa de la o distanță de 10.000 de ani-lumină în timp ce Soarele înghite Pământul, ar vedea cum soarele se luminează brusc pe măsură ce elimină o parte din material, apoi formează praf în jurul său, înainte de a reveni la forma inițială.”

Acestea fiind spuse, apocalipsa nu este aproape, fiindcă datele nu confirmă că planeta noastră ar fi în pericol. Singurele evenimente care afectează în mod negativ calitatea vieții pe Pământ sunt cele create chiar de om.

Părintele Cleopa, previziuni cutremurătoare despre Apocalipsă: "Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni"!

Surse foto: Pixabay, Pixabay

Surse articol: CNNFoxnewsScitechdaily

Articolul urmator
Câteva lucruri pe care mi le amintesc când îmi este cel mai dor de tine
Câteva lucruri pe care mi le amintesc când îmi este cel mai dor de tine
Ce asteapta barbatii de la tine?
Incepe quiz
Ce asteapta barbatii de la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.