Nu mai luăm Lumina Sfântă de la polițiști? Ce prevede noua înțelegere între Patriarhul Daniel și ministrul de Interne

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

”Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”. Aceasta a fost replica președintelui Klaus Iohannis - probabil cea mai dură intervenție a șefului statului de până acum - care a stârnit discuții furibunde în rândul populației.

 

Acordul încheiat de Ministerul Afacerilor Interne cu Patriarhia Română privind împărțirea de către voluntari și angațați ai MAI a Sfintelor Paști și a Luminii în noaptea de Înviere a fost negat de președinte. Astfel, Klaus Iohannis i-a chemat la palatul Cotroceni pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul de interne Marcel Vela, pentru a solicita anularea acordului dintre MAI și BOR care permite credincioșilor să ia Paștile vineri și sâmbătă din locații speciale amenajate în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea normelor de distanțare.

Citește și: Florin Călinescu, radiografie a societății noastre, pe fondul COVID-19: " O gâlceavă bine gândită de laborator" 

În ciuda celor declarate mai sus, Marcel Vela a spuns însă, miercuri, că atât președintele, cât și premierul erau la curent și că au fost de acord. ”Ambii erau la curent cu ce am anunțat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toții dorim să evităm aglomerația în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă și apreciez acest lucru”, a declarat Vela, adăugând că acordul are drept scop ”oprirea răspândirii virusului”.

„Președintele a fost de acord ca, de altfel, cu orice măsură care poate preveni răspândirea coronavirusului. Dacă nu luam această decizie la Biserici ar fi ieșit foarte mulți oameni, care ar fi fost imposibil de oprit”, a spus ministrul Vela.

Citește și: Gestul impresionant al unei bunicuțe din Suceava: și-a cusut singură masca pentru a putea veni la spital

Momentan, varianta oficială este aceea conform căreia voluntarii parohiilor, polițiști și jandarmi vor distribui enoriașilor lumina, în noaptea de Înviere, începând de la ora 20.00.

Articolul urmator Tradițiile românilor: tot ce trebuie să știi despre Sfântul Daniel

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.