Orașul italian în care poți cumpăra o casă cu 1 euro

Orașul italian în care poți cumpăra o casă cu 1 euro

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

În secolul în care o casă se cumpără cu zeci de mii de euro, se pare că există un loc în această lume în care poți să îți achiziționezi o locuință cu doar 1 euro, mai exact în Italia. Deja te imaginezi postând peisaje pitorești în fiecare zi pe Instagram și savurând delicioasele paste italienești, nu-i așa? Ei bine, visurile tale pot deveni realitate.

Totuși, înainte de a începe să te vezi trăind „la dolce vita”, se pare că mai există un lucru de care să ții cont. Potrivit CNN, orașul Ollolai din Italia vinde aproximativ 200 de case pentru 1 euro fiecare, asta dacă ești dispus să recondiționezi casa în trei ani. Te interesează această ofertă? Află mai jos despre ce este vorba!

orasul Ollolai din Italia

Sursa foto: Instagram

Cum arată orașul italian în care poți cumpăra o casă cu 1 euro

Deși poți avea propria casă cu doar 1 euro, se pare că adevăratele costuri apar atunci când vine vorba de reconstruirea clădirii. Pentru a putea cumpăra o astfel de locuință, trebuie să te asiguri că ai aproximativ 25.000 de dolari, un cost estimativ pentru refacerea clădirii. Deși acest lucru i-ar putea descuraja pe unii, primarul din Ollolai, Efisio Arbau, speră ca această inițiativă să restabilească numărul populației și să aducă prosperitate economică. Arbau a declarat pentru CNN că încearcă să salveze orașul, precum și tradițiile care se degradează în mod evident. 

vedere din Ollolai, Italia

Sursa foto: Instagram

Ollolai este un oraș italian din insula Sardinia. În acest moment, orașul are o populație de 1.300 de cetățeni. Potrivit sursei menționate mai sus, se pare că populația orașului a scăzut semnificativ în ultimii 50 de ani, ajungând de la 2.250 de rezidenți la doar 1.300. Se pare că populația tânără preferă orașele mai mari, iar natalitatea este aproape inexistentă. Astfel, casele de piatră sunt abandonate și lăsate în paragină. Așadar, intenția primarului nu este doar de a oferi o casă cuiva, ci și de a ajuta comunitatea să crească din nou.

vedere din Ollolai

Sursa foto: Instagram

Pentru începerea acestui proces, primarul Arbua a contactat foștii proprietari ai celor 200 de case și i-a convins să cedeze clădirile autorităților, de dragul societății. Deși clădirile pot fi destul de avariate, peisajele și oamenii sigur te vor convinge să rămâi.

cladire din Ollolai, Italia

Sursa foto: Instagram

Majoritatea clădirilor sunt construite cu faimoasa piatră de granit din Sardinia, care se găsește pe vârfurile munților. Dacă poți da 1 euro și să refaci clădirea cu încă 25.000 de dolari, mai există unele lucruri de care trebuie să ții cont înainte să te muți. Deși oricine se poate muta în Italia, cei care stau mai mult de trei uni trebuie să aibă un „permesso di soggiorno”, adică un permis de ședere. Cei care stau mai mult de 12 luni trebuie să semneze un „accordo di integrazione”, prin care se obligă să învețe limba italiană, cultura și obiceiurile și să obțină peste 30 de credite la cursul de limbă și cultură italiană, care durează doi ani. Deși termenii și condițiile pot părea rezonabile, trebuie să ai în vedere și faptul că venitul tău lunar va fi afectat. În acest oraș nu sunt multe locuri de muncă.

picturi din Ollolai, Italia

Sursa foto: Instagram

Dacă nici acest lucru nu te împiedică să locuiești în Ollolai, află că primele case deja au fost vândute. Până pe 30 ianuarie, trei case și-au găsit proprietari noi. Așadar, dacă vrei să mai prinzi una dintre cele 197 de locuințe, grăbește-te!

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
De la campioană olimpică la om al străzii. Povestea cutremurătoare a Lilianei Petrișor, care a rămas fără familie și a doua casă când îi era lumea mai dragă
De la campioană olimpică la om al străzii. Povestea cutremurătoare a Lilianei Petrișor, care a rămas fără familie și a doua casă când îi era lumea mai dragă
Cine îți va cumpăra cadou de Secret Santa?
Incepe quiz
Cine îți va cumpăra cadou de Secret Santa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.