Părintele Calistrat Chifan face lumină: Ce se întâmplă mai exact cu sufletul după moarte

Părintele Calistrat Chifan face lumină: Ce se întâmplă mai exact cu sufletul după moarte

Alida Enache

Ce se întâmplă, mai exact, cu sufletul după moarte? - este, probabil, una dintre cele mai întâlnite probleme existențiale cu care se confruntă un om pe parcursul vieții sale. Cu timpul, numeroși filosofi, preoți, oameni de știință și nu doar au adus în atenția publicului larg ipoteze uimitoare, dar cine ne poate spune, cu adevărat, ce se va întâmpla atunci când noi nu vom mai fi?

Deasupra dorințelor noastre omenești, egoiste și fiziologice, există misteriosul suflet, care nu-și încheie călătoria în acest Univers după moartea propriu-zisă. Doar pentru că trupul nu va mai fi "funcțional", asta nu înseamnă că o persoană dispare, pur și simplu, de pe Pământ.

Se spune că sufletul va fi capabil să-și vadă înmormântarea, să-și reamintească întreaga sa viață și chiar să facă o călătorie în Iad înainte de marea judecată. Despre ceea ce se întâmplă cu spiritul după moarte a vorbit chiar Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași. Preotul insistă asupra faptului că Dumnezeu nu mai are milă pentru cei păcătoși atunci când călătoria lor prin viață s-a terminat în mod oficial.

„În ziua întâi, când moare omul, sufletul lui stă acolo unde a ieșit din trup, și dacă trupul este acolo, îl ține îngerul de la botez lângă trup timp de 24 de ceasuri. Să zicem că trupul e pe o laiță sau în sicriu, sau pe catafalc, sau pe o masă.

Îngerul nostru de la botez, care este ajutătorul nostru până la moarte, ne păzește și stă o zi și o noapte lângă trup”, a menționat preotul, conform BZI.

Ulterior, după ce și-a păzit trupul timp de două zile, sufletul merge alături de acesta la Biserică, unde se va ține și slujba de înmormântare. Spiritul părăsește corpul abia atunci când acesta este îngropat. În acel moment, este luat de îngeri și dus în fața lui Dumnezeu.

Până să ajungă la tron, totuși, sufletul va petrecere șase zile în Rai pentru a vedea ceea ce-l așteaptă dacă a fost un om bun, cu frică de Dumnezeu. Mai apoi, după parastasul de nouă zile, va fi dus în Iad, unde va sta alte 30 de zile. Acolo va experimenta durere și suferință, însă nu va avea parte de mila lui Dumnezeu.

„30 de zile vom merge prin muncile Iadului, ca să le putem parcurge, să vedem cât de mare este osânda celor care n-au știut pe Dumnezeu.

Sufletul se înfricoșează, că acolo se văd tristețe, supărare, gemete, plânsete, rugăminți, dar Dumnezeu e surd la ele, pentru că Scriptura ne spune foarte clar. După viață nu există pocăință.

În ce te va găsi moartea, într-aceea te va lua, în ce te va găsi moartea, într-aceea te va judeca”, a concluzionat părintele.

În timp ce mulți teologi, fizicieni și ezoterici au studiat și studiază, în continuare, întregul proces al morții, încă nu există, cu adevărat, informații justificate cu ceea ce se întâmplă "pe lumea cealaltă".

Citește și: Ce profeții fantastice a făcut Baba Vanga pentru anii următori

Surse foto: Youtube

Surse articol: Fanatik, Doctorulzilei, Bzi

Articolul urmator
Părintele Calistrat Chifan despre tinerii care se căsătoresc după 30 de ani. „Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”
Părintele Calistrat Chifan despre tinerii care se căsătoresc după 30 de ani. „Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”
Ce misiune vei avea dupa moarte?
Incepe quiz
Ce misiune vei avea dupa moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.