Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Persoanele care ne plac din prima secundă sunt persoane magice

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Există persone care ne plac din primul moment în care le vedem. Nu știm exact de ce, dar, în lumea cenușie care ne înconjoară, ele sunt ca o explozie de culoare, ne conectează cu noi înșine și cu viața. 

Astfel de persoane au ceva magic: zâmbetul lor, atitudinea, felul în care ne ies în întâmpinare, toate ne vrăjesc. 

Dale Carnegie, un cunoscut antreprenor și scriitor motivațional din anii 30, spune în cartea sa, Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii, următorul lucru: „Există persoane magice, care nu au nevoie de trucuri. Sunt persoane speciale, care ne captivează la prima vedere cu modestia și simplitatea lor naturală”.

Majoritatea dintre noi trebuie să facem eforturi pentru a ne face plăcuți de ceilalți, să ne dezvoltăm abilitățile de persuasiune și o imagine pozitivă, care să-i atragă pe cei din jur.

prietenie 

Dar există oameni care au o abilitate înnăscută de a se face plăcuți, care trezesc sentimente pozitive, încredere și siguranță. 

Imaginea pe care ceilalți și-o fac despre noi are o importanță covârșitoare pentru succesul nostru interpersonal și profesional. Una dintre marile calități ale unui lider este să atragă în jurul său oameni, să-i motiveze și să-i inspire. 

Iată de ce o persoană care ne place de la prima vedere pare să fie înzestrată cu o forță magică. O astfel de persoană are o ușurință extraordinară în a-și face prieteni, a-și găsi dragostea și a se descurca în viață. 

Persoanele care ne plac din primul moment sunt persoane autentice

Pentru mulți dintre noi, să încercăm să fim pe placul altora poate fi o adevărată sursă de agitație și stres. Dar sunt oameni care nu fac niciun efort și totuși trezesc instant simpatie. Aceștia au capacitatea de a se conecta din primul moment cu mai mult de 80% dintre persoanele pe care le întâlnesc. 

Mulți pun acest lucru pe seama aspectului fizic, dar nu este vorba doar despre asta. Există ceva nedefinit la acești oameni, care îi ajută să farmece pe oricine le iese în cale. Acest „ceva” este ceea ce caută managerii când angajează agenți de vânzare sau fundraiseri. 

Astfel de persoane sunt înconjurate parcă de un aer magic și nu este nevoie să facă mare lucru ca să ne cucerească. Ceva din limbajul lor corporal, din privirea lor sau din felul în care se poartă ne atrage pe loc. Atitudinea lor deschisă, prietenoasă ne face să avem încredere în ei din primul moment în care îi întâlnim. 

Toți suntem atrași de un zâmbet autentic

Experții în limbaj corporal spun că există două tipuri de zâmbet: zâmbetul fals, pe care îl folosim adesea în relațiile cotidiene, și zâmbetul autentic sau zâmbetul Duchenne. Acesta din urmă este un adevărat dar pe care îl oferim celor din jurul nostru și poate captiva imediat sufletele lor. 

Zâmbetul Duchenne trezește un sentiment de încredere și funcționează ca un adevărat conector între persoane.  Atunci când zâmbim autentic, o facem cu întregul nostru chip, nu doar cu gura. Mușchii zigomatici din jurul gurii se contractă și ridică ușor colțurile buzelor, pomeții obrajilor se înalță, iar în jurul ochilor se formează riduri fine, dând impresia că ochii sunt cei care râd. 

„Există un fel de zâmbet care este greu de falsificat și este considerat întotdeauna genuin. Desigur, vorbim despre zâmbetul Duchenne”, scrie Dale Carnegie. 

zambet

Persoanele care pot zâmbi autentic atunci când întâlnesc pe cineva, chiar dacă nu l-au văzut niciodată, transmit ceva magic și vrăjesc fără efort orice interlocutor. 

Modestia este cea mai atrăgătoare calitate

Unele persoane creează o stare de tensiune și stânjeneală în jurul lor doar prin modul în care se poartă, sunt foarte critici și negativiști, fac prea multe glume și au un aer forțat, sunt lipsiți de tact sau abuzează de pronumele „eu”, scoțând mereu în evidență meritele proprii.

La polul opus sunt cei care se fac plăcuți fără ca măcar să se străduiască, persoane modeste și deschise care ne cuceresc pe loc.

„Oamenii umili știu să acorde atenție. Ei arată un interes autentic față de persoana din fața lor. Știu să asculte și ne întâmpină cu sinceritate și căldură”, arată Dale Carnegie în cartea sa. 

Astfel de persoane se pricep de minune să practice arta amabilității și a blândeții. Cu atitudinea lor deschisă, ele ne devin imediat familiare și apropiate. Simțim că putem fi, la rândul nostru, autentici și deschiși cu aceste persoane, în mod confortabil și natural. 

Limbajul lor corporal este lipsit de orice tendință de a-i domina pe ceilalți; nu încearcă să se impună și nu sunt rigide. În preajma lor este întotdeauna o atmosferă de intimitate și siguranță. 

De asemenea, persoanele care se fac plăcute din primul moment nu critică niciodată, nu se laudă, nu se plâng și nu te obligă la nimic. Atitudinea lor este un exemplu de modestie. 

Nu toți avem aceste calități în mod natural, dar vestea bună este că ele se pot învăța.

Nu trebuie să ne străduim să fim pe placul tuturor, dar capacitatea de a ne conecta cu cei din jurul nostru este foarte importantă. De aceea, ar fi bine să ne dezvoltăm în fiecare zi aceste abilități, în întâlnirile noaste cotidiene. Ele ne vor ajuta să pătrundem în inima oamenilor și să comunicăm autentic cu ei.

Surse foto: Pixabay, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (30)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta