Pisica , cel mai bun "cardiolog". Iată ce spun specialiștii

Pisica , cel mai bun "cardiolog". Iată ce spun specialiștii

Cristina Gherghina

Te gândești serios să îți iei un animal de companie? Poate că cea mai bună alegere ar fi o pisică! De ce? Specialiștii susțin că aceste suflețele pline de grație au capacități vindecătoare, iar "puterile lor magice" sunt cunoscute încă din antichitate, în special de pe vremea Egiptului Antic. 

Oricine are deja o pisică știe foarte bine cât de iubitoare, șirete, curate și longevive pot fi. Însă stăpânii acestor animale mai au un mare avantaj de care, de cele mai multe ori, nu sunt conștienți. Pisicile pot simți atunci când o persoană este bolnavă și chiar pot identifica energia negativă din organism. 

Dacă te doare ceva, pisica se va lipi de aceea parte a corpului unde se află organul bolnav, iar după un timp vei simți că durerea va dispărea. 

beneficii de a avea o pisica

Conform bioenergeticienilor, felinele au capacități senzoriale extrem de bine dezvoltate, iar acest lucru le permite să vadă aura omului și, la nevoie, să o trateze. 

Pisicile pot scădea riscul de a face infarct cu până la 40%

Medicii îți vor spune felinele sunt cei mai buni "cardiologi", sistemul cardiovascular fiind una din specializările felinelor. Dacă ai trecut printr-un infarct, accident cerebral sau suferi de hipertensiune cel mai probabil ți se va recomanda să ții mai des o pisică în brațe. 

Potrivit unor studii americane, în cazul persoanelor care dețin o pisică, riscul de a face infarct scade cu 30-40 %. 

Mai mult, pisicile pot avea efecte miraculoase și în cazul memoriei, deoarece, potrivit medicilor, cea mai mare acumulare de puncte care activează memoria se află în centrul palmei. 

O altă observație a specialiștilor este că felinele ajută chiar și la reducerea febrei, la calmarea senzațiilor dureroase și la întărirea oaselor. Potrivit unei ipoteze, sursa acțiunii terapeutice a pisicilor este torsul. 

Citește și Pisica, animalul magic care te protejează și îți alungă energiile negative din casă

În cazul în care dorești să ai un astfel de "doctor" chiar la tine acasă, ar trebui să știi că pisicile cu blană lungă ajută în cazul depresiilor, reduc irascibilitatea și normalizează somnul. Cele care au blană medie sunt excelenți cardiologi, iar cele cu blăniță scurtă ajută la tratarea afecțiunilor de la nivelul stomacului, al ficatului și al rinichilor. 

Beneficiile pe care ți le poate aduce o pisică, diferă în funcție de culoarea blăniței. 

Știm ce se spune despre pisicile negre și nu, nu vor aduce ghinion în viața ta. Dimpotrivă, o pisică de culoare neagră va absorbi energia negativă din locuința ta. Cele portocalii sau bej ajută la tonusul psihic al oamenilor pe lângă care acestea trăiesc, cele albe îți sar în ajutor atunci când te simți lipsit de energie, iar cele cenușii te scapă de stările de irascibilitate și de neliniște. 

Indiferent ce rasă sau ce culoare alegi, o pisică, chiar dacă va părea indiferentă, te va iubi necondiționat și va fi mereu acolo lângă tine, dispusă să îți sară în ajutor ori de câte ori vei avea nevoie. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
De ce să nu spui "Doamne ajută" prea des? Reprezentantul Patriarhiei Române ne explică
De ce să nu spui "Doamne ajută" prea des? Reprezentantul Patriarhiei Române ne explică
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (40)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.