Plaja Vadu, destinația de vacanță perfectă pentru liniște și relaxare

Plaja Vadu, destinația de vacanță perfectă pentru liniște și relaxare

Redactor Andreea Baluteanu

Te-ai săturat de vacanțele petrecute pe plaje aglomerate, unde nu ai loc să arunci un ac, darmite un prosop, și tânjești după acel concediu pașnic și liniștit în care să reușești să îți încarci bateriile? Plaja Vadu poate fi răspunsul la care visai fără să știi.

Imaginează-ți o plajă sălbatică, ce face parte din Rezervația Biosferei Deltei Dunării, unde imediat ce ajungi te înconjoară precum un cocon o atmosferă de tihnă și de totală contopire cu natura. Află tot ce trebuie să știi despre plaja Vadu, de la amplasare la modalități de camping sau taxa ecologică ce trebuie achitată!

Vacanță pe plaja Vadu: cum ajungi și ce te așteaptă

O vacanță la Vadu este o experiență unică pe care ți-o recomandăm cu toată căldura. Poți auzi marea și poți visa pe ritmul ei, îți poți scufunda picioarele în nisipul fin fără să riști să dai peste chiștoace sau, mai rău, peste obiecte de îngrijire intimă folosite. Și marea e curată, cu nisip fin și adâncime mică, astfel că te poți bucura de valurile de cleștar chiar dacă nu știi să înoți. Mai mult, pentru că poți înainta câțiva metri buni fără ca apa să îți treacă de mijloc, plaja Vadu e un loc minunat de vacanță și alături de copii.

plaja vadu cu iarba si mare albastra la orizont. plaja vadu vara

În ceea ce privește facilitățile, veștile nu sunt atât de bune. Nu există restaurante elegante, nici cluburi sau locuri de joacă amenajate special pentru copii. Fiind vorba despre o plajă sălbatică, va trebui să te descurci cu ceea ce ai. Plaja Vadu e însă amplasată aproape de Mamaia și de Constanța, ceea ce înseamnă că poți trage o fugă până la cel mai apropiat supermarket ca să îți faci aprovizionarea.

Ești curioasă în legătură cu modalitatea de acces către Plaja Vadu? Esența este aceeași: nu poți ajunge într-un loc atât de magic fără să treci prin câteva încercări înainte. Vadu este de fapt un sat care aparține de comuna Corbu, inclusă printre cele mai frumoase plaje sălbatice din lume de către site-ul gypsy.ninja.

Descoperă și cele mai frumoase plaje din Bulgaria, care te așteaptă să le descoperi în concediu!

Practic, ca să ajungi la Plaja Vadu cu automobilul, trebuie să traversezi drumul DJ 226, dinspre Mamaia sau Năvodari, până la comuna Corbu. La ieșire, virează la dreapta și pătrunde pe un drum comunal care te va duce direct în satul Vadu. Fă de fiecare dată dreapta când ajungi la răspântiile de drumuri (e mult să le spunem intersecții) și vei accede pe un drum neasfaltat, ce trece printre niște cratere. Plaja Vadu nu mai e departe, și curând vei sosi la un drum betonat, dar nu în cea mai bună stare, așa că nu excela la capitolul viteză (și de ce ai face-o, doar ai venit să te relaxezi?).

Nu mai rămâne decât să traversezi o potecă îngustă, cu o lungime de câțiva kilometri, și vei ajunge la plajă. Drumul va fi mai dificil pentru mașinile sport care au garda joasă, dar este accesibil pentru un autoturism clasic. Pot apărea inconveniente când te întâlnești cu o mașină ce vine din sens opus, dar oamenii care vin la Vadu sunt prietenoși, așa că suntem sigure că vă veți înțelege.

Drumul către Vadu e minunat mai ales atunci când e traversat cu inima liniștită pe o bicicletă.

Vrei mai multe informații despre cum să ajungi pe plaja Vadu? Cauți „plaja Vadu hartă”? Descoperă detalii pe pagina de Google Maps Plaja Vadu.

Ce mai găsești pe Plaja Vadu? Ciudatele construcții monolitice care au împânzit lumea anul trecut au apărut și într-unul dintre cele mai pașnice locuri de vacanță. Conform Digi24, pe plaja Vadu în 2020 a fost amplasat un astfel de edificiu metalic, prima dată apărut în deșertul Utah. Iată și un filmuleț cu monolitul de pe plaja Vadu!

Locuri de cazare pentru plaja Vadu

Dacă ai citit cu atenție rândurile de mai sus, suntem sigure că ți-ai făcut o idee și cu privire la subiectul „plaja Vadu cazare”. Astfel, majoritatea turiștilor care vin în Vadu preferă să rămână în Corbu, unde pot găsi mai multe facilități.

Dacă insiști însă să stai în Vadu, pe Booking poți descoperi câteva oferte demne de cercetat în profunzime. Astfel, o variantă extrem de apreciată este Vadu Cazare, ce a primit nota de 7,8 și calificativul Good din 66 de recenzii. Cu un aspect boem, locația pune la dispoziție lounge și grădină, bucătărie comună și wifi gratis. Ai de asemenea parcare fără plată, aer condiționat, televizor cu ecran plat și baie proprie.

Apreciată este și Cazare Nicoleta, un spațiu cu aspect rustic, grădină și terasă superbe și wifi gratis. Ai acces la bucătăria comună și recenzii pozitive din partea vizitatorilor.

Taxă plaja Vadu

Dacă nu ai să te plângi niciodată de subiectul „plaja Vadu aglomerație”, trebuie însă să plătești un preț mic pentru fericirea ta. Este vorba despre taxa ecologică, motivată de faptul că plaja Vadu este parte din Rezervaţia Delta Dunării.

Poți plăti taxa la automat sau la poștă, valoarea sa fiind de 5 lei de persoană pentru acces de o zi, 15 lei pentru un sejur de 7 zile și 30 de lei pentru un permis de acces valabil până la sfârșitul anului. Permisul este gratuit pentru următoarele categorii: elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, persoane cu handicap, persoane fizice care au domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe (localităţi care au terenul administrativ integral sau parţial în interiorul rezervaţiei), conform ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării).

Poți achita permisul și online, iar informațiile le vei regăsi pe secțiunea dedicată de permise online a site-ului Rezervația Biosferei Delta Dunării.

În cazul în care nu ai de gând să plătești valoarea taxei pentru plaja Vadu, riști o amendă de 100 de lei de persoană.

plaja vadu imagine de sus cu un cuplu, marea, plaja cu vegetatie si un cort in fundal

Sursa foto: Instagram

Camping plaja Vadu

Avem o veste proastă pentru cei care vor să se laude cu orice preț cu următoarea afirmație: „plaja Vadu: am fost acolo cu cortul”. Camping-ul este interzis în acest loc mirific, fiind vorba despre o locație sălbatică ce face parte dintr-o rezervație naturală.

Astfel, conform paginii de Facebook Plaja Vadu, iată ce informații trebuie să reții:

„Tot ce înseamnă plajă în Rezervația Biosferei Delta Dunării, este o plajă sălbatică, fără corturi. Nu poți să campezi acolo, nu poți face grătare, focuri de tabără pe plajă și – atenție mare – fiind plajă neamenajată, când ai copii și marea este mai agitată trebuie să ai mare grijă, pentru că nu există salvamari. Poți să stai cât vrei la soare, poți să faci baie", via guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Mălin Muşetescu.

Camparea pe plaja cu cortul nu este permisa și cu atât mai mult nu este permis sa faci foc de tabara / gratare sau sa intri pe plaja cu maşina.

Accesul persoanelor și autovehiculelor se face plătind taxa de intrare în Rezervaţie (la automat sau online)!

Lipsa acestui permis poate atrage o amendă de 100 de lei, iar, pentru camparea în locuri neamenajate, amenda se dublează.”

Prin urmare, nu este permis să faci camping pe plaja Vadu, dar, din păcate, majoritatea turiștilor nu se supun acestor interdicții și riscă, pe propria piele, să primească amenzile corespunzătoare.

Plaja Vadu forum

Ai întotdeauna încredere în ceea ce se povestește pe forumuri? Pe amfostacolo.ro găsești 12 impresii ale turiștilor despre plaja Vadu. Un utilizator numește locul „un miracol”, dar ne sfătuiește să nu îl frecventăm în luna august, iar altul apreciază senzația de bucurie și libertate pe care i-a oferit-o plaja sălbatică.

În general, utilizatorii platformei recomandă un concediu în acest loc atât de special.

Te-ai îndrăgostit și tu de plaja Vadu? Ia în calcul recomandările noastre și pune de un concediu în această oază de liniște și de relaxare. Ține însă cont și de taxele ce trebuie plătite și de interdicțiile de respectat, ca să nu te plângi apoi de amenzile de pe plaja Vadu.

plaja vadu iarna. cer albastru si mare inghetata cu plaja acoperita de zapada

Citește și Cei mai sexi bărbați de pe plajă!

Surse articol. Digi24.ro, Google Maps, Youtube, Libertatea, Booking, ARBDD, DDBRA, Facebook Plaja Vadu, amfostacolo.ro

Surse foto: iStock, Instagram

Articolul urmator
6 semne că ai un suflet de sirenă
6 semne că ai un suflet de sirenă
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.