Povestea româncei care s-a făcut șofer de TIR după ce a absolvit două facultăți

Povestea româncei care s-a făcut șofer de TIR după ce a absolvit două facultăți

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

O româncă de 28 de ani din Maramureș a dat uitării diplomele de facultate și master și a decis să își schimbe radical traiectoria din punct de vedere profesional. După mai multe eșecuri pe piața muncii din România, Cătălina Deac Vlașin și-a luat atestatul de șofer de TIR, fiind dezamăgită de remunerația pe care o primea la fostul serviciu.

catalina deac vlasin, tanara care s-a facut sofer de TIR, dupa ce a absolvit doua facultati

Sursa foto: Captură YouTube

Tânăra a studiat ingineria alimentară și psihologia și a crezut, până la momentul contrar, că va reuși să își construiască o carieră într-unul dintre aceste domenii. Însă faptul că a fost refuzată de mai multe ori și că nu câștiga suficienți bani a făcut-o să se reorienteze și să se alăture soțului său la volanul TIR-ului.

Citește și: O șoferiță de TIR duce alimente italienilor din focarele de coronavirus. Femeia este româncă

"Am fost refuzată pe un post de operator pentru că eram supracalificată. După doi ani de zile mi-am dat seama că bat pasul pe loc, că acolo am rămas. Am fost operator etichetare trei luni și de acolo încolo făceam același lucru de zi de zi, cu un salariu care nu-mi ajungea să... nimic, doar să supraviețuiesc", a declarat Cătălina Deac Vlașin, pentru Digi 24.

Cu soțul în curse

Soțul tinerei, care practică aceeași meserie, o susține necondiționat și conduc împreună mașina de mare tonaj. Cei doi au parte de multe provocări pe fiecare traseu, însă Vasile Deac spune că are încredere în partenera sa de viață și este mândru că formează o echipă alături de ea.

catalina deac vlasin, tanara care s-a facut sofer de TIR dupa ce a absolvit doua facultati, alaturi de sotul ei in camion

Sursa foto: Captură YouTube

"Sunt momente în care am foarte mari emoții, nu pentru că e femeie, aș avea emoții cu orice începător. Nu e o mașină de 1,5 tone, sunt 40 de tone, pericolul e mult mai mare, se frânează mult mai greu", a povestit Vasile Deac, în cadrul interviului.

Citește și: E româncă și e make-up artistul elitei Hollywood-ului!

Cătălina Deac Vlașin visează în culori și are curajul de a se reinventa și de a explora diverse domenii. Tânăra are multă ambiție și nu-i este teamă să practice o meserie dominată de bărbați. Chiar dacă ea merge doar în curse interne alături de soțul ei, mărturisește că uneori au de înfruntat greutăți și nu este un trai lipsit de momente grele. 

"Era o vorbă că dacă faci ceea ce-ți place, nicio clipă din viața ta nu simți că lucrezi și văd asta acum și e foarte adevărat. Sunt zile întregi în care, într-adevăr, dormim acolo, trăim acolo, mâncăm acolo, dar nu văd în asta o problemă. Camionul te învață să trăiești cu strictul necesar și dacă reușești să faci asta, poți să faci orice în lumea asta", a mai spus tânăra.

Surse articol: Digi 24 / Glasul Aradului / Comisarul

Surse foto: Captura YouTube

Articolul urmator
Povestea uluitoare a părintelui Ilie Lacătușu! A salvat multe vieți și a săvârșit nenumărate minuni după ce sufletul său a trecut la cele sfinte
Povestea uluitoare a părintelui Ilie Lacătușu! A salvat multe vieți și a săvârșit nenumărate minuni după ce sufletul său a trecut la cele sfinte
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.