Problemă majoră de securitate la Google: date personale expuse!

Problemă majoră de securitate la Google: date personale expuse!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Compania Google a luat o decizie fără precedent, care îi afectează direct pe utilizatorii săi. După ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de conturi, compania a hotărât să își închidă propria rețea de socializare, Google+. Din nefericire, această breșă uriașă în securitate timp s-a întins pe o perioadă de aproape trei ani, din anul 2015 până în luna martie 2018.

Pagina Google

Celor de la Google le-a luat aproximativ 7 luni de zile de la rezolvarea erorii ca să își recunoască greșeala, iar utilizatorii sunt peste măsură de înfuriați! Problema a fost remediată, între timp, de către tehnicienii Google – cam în luna martie când a și fost descoperită. Informațiile accesate de pe profilul Google+ au fost cele referitoare la nume, informații despre sex și vârstă, adrese de e-mail, ocupații etc.

Dar, potrivit reprezentanților Google, nu există nicio dovadă potrivit căreia virusul în cauză ar fi abuzat de datele la acare a ajuns și, pe deasupra, se pare că mesajele personale ale utilizatorilor nu au fost expuse.

Programată iniţial să aibă loc în august 2019, închiderea Google+ a fost mutată cu 4 luni mai devreme, în luna aprilie.  Și asta din cauza descoperirii unei noi vulnerabilităţi cauzată de actualizarea din luna trecută, care a expus datele a 52,5 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare a gigantului. Ce s-a întâmplat mai exact? Ei bine, în urma acestei breșe de securitate - care a fost online între 7 şi 13 noiembrie -, aplicaţii externe aveau acces la informaţii personale ale utilizatorilor, fie că aceștia aveau sau nu profilele private.

API-urile vor fi închise până luna februarie, iar întregul Google+ va fi dezactivat în aprilie.

 

Articolul urmator
„Marea fără valuri” din România, situată la 60 km de București, perfectă pentru o evadare de weekend
„Marea fără valuri” din România, situată la 60 km de București, perfectă pentru o evadare de weekend
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (16)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.