Raiul și Iadul încep pe Pământ! Vei deveni vreodată om fără să-ți cureți păcatul? Vei învăța ceva vreodată fără prea multă muncă?

Raiul și Iadul încep pe Pământ! Vei deveni vreodată om fără să-ți cureți păcatul? Vei învăța ceva vreodată fără prea multă muncă?

Alida Enache

Aceasta este una dintre pildele care se regăsesc în cartea preotului rus, Alexander Dyachenko, "Înger Plângând".

"Odată, o femeie plângea în templu. În mintea ei, mama sa era încă în viață. S-a apropiat încet de perete, ca un copil și a zis: "Sunt obosită, Doamne. Din vina ei, am ajuns la extenuare. Și nu știu cum s-a întâmplat, dar am lovit-o, Doamne, iar noaptea, a murit. Ca și cum așa ar fi trebuit să fie." Nu vreau să condamn pe nimeni, dar cei care își îngrijesc rudele bolnave duc o cruce grea în spate.

 Imagine cu două ferestre care ilustrează raiul și iadul

Dar, în același timp, tot ceea ce ne trimite Domnul este, de fapt, în beneficiul nostru. La urma urmei, trebuie să trăim așa pentru ca, la sfârșitul vieții, să putem spune că am fost cu adevărat oameni. Și pentru asta, trebuie, mai întâi, să învingi Diavolul din tine, iar apoi să-i arzi pielea. Și acest lucru nu este deloc ușor. Aici, pe pământ, oamenii se pocăiesc înainte de moarte. Plâng, încep să-și regrete păcatele trecutului, însă aceste fapte nu sunt suficiente. Vei deveni vreodată om fără să-ți cureți păcatul? Vei învăța ceva vreodată fără prea multă muncă? Este nevoie, și în acest caz, de multă strădanie. Raiul și Iadul încep pe Pământ.

Îngrijindu-ne de cei bătrâni și bolnavi, noi, înainte de toate, devenim puternici, răbdători, milostivi și altruiști. Și dacă, pur și simplu, îi vom da deoparte pe acești oameni, nu vom deveni chiar noi niște criminali? În cine ne vom transforma? Se spune că viața trebuie trăită cu plăcere. Dar care este scopul vieții, în mare? Crede-mă, viața este foarte greu de descifrat. Capacitatea de a empatiza, de a te sacrifica și de a face ceva de-a dreptul semnificativ contează cu adevărat aici. Suntem prea obișnuiți să ne lăfăim în comoditate. Chiar cred că atunci când va veni Antihristul pe Pământ, va fi suficient să ne oprească apa și lumina din case, pentru ca noi se îngenunchem în fața sa.

Am cunoscut, la un moment dat, o femeie bătrână. Era bolnavă. Fiica sa obișnuia să o viziteze în fiecare zi. O curăța, îi spăla hainele, o hrănea, făcea ordine în casă, iar mai apoi pleca să petreacă timp și cu familia ei. A făcut asta timp de 10 luni, fără pauză, în fiecare zi după ce termina munca. Și am întrebat-o: "De ce nu o internezi pe mama ta într-un azil de bătrâni? Vei putea trăi și tu liniștită, fără griji". Iar ea mi-a zis: "Ce spui? Este mama mea. Atât timp cât va fi în viață, nu o voi trăda."

Câteva zile mai târziu, bătrâna a murit. Scriu acum și îmi amintesc conversația cu această femeie, cu ochii obosiți și cu mâinile bătătorite și umflate. Timpul a trecut, într-adevăr, dar de fiecare dată când îmi amintesc de întâlnirea noastră, vreau tot mai tare să mă înclin în fața ei și să îi sărut mâinile."

Citește și: Cine sunt oamenii care ţin postul degeaba, conform părintelui Cleopa: „Și diavolii postesc, dar tot diavoli rămân”

Sursă articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
„Demoni: Foc” de Laura Nureldin: al doilea volum din seria semnată Laura Nureldin e tot ce ți-ai putea dori și încă ceva în plus
„Demoni: Foc” de Laura Nureldin: al doilea volum din seria semnată Laura Nureldin e tot ce ți-ai putea dori și încă ceva în plus

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.