Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

„Prin cenușă de visuri”, al patrulea volum din seria „Nemuritor”, de Oana Arion, cadoul literar al primăverii!

Vineri, 05.05.2017

Așteptarea a luat sfârșit! Dacă îți era dor de Victoria Grey, frumoasa Stăpână a Argintului, de chipeșul ei vampir Arrio Raul și de fascinantul viking Ian, află că mai e doar foarte puțin până la întâlnirea cu ei! Tot ce te putem sfătui este să ai grijă de sufletul tău, pentru că seria „Nemuritor” vine la pachet cu acțiune care îți taie răsuflarea, dragoste toridă, emoții devastatoare și un strop de umor, cât să te aline după toată frământarea cât se poate de plăcută de mai sus.

După ce ne-a încântat cu primele titluri apărute în seria „Nemuritor”, „Ultimul viking”, „Te voi găsi” (recenzie aici) și „Dincolo de timp” (recenzie aici), Oana G. Arion ne poartă pe toți „Prin cenușă de visuri”!

Noi am avut privilegiul de a ne delecta cu cel mai râvnit roman al momentului și întoarcem generozitatea Oanei către voi: îți prezentăm mai jos impresiile după al patrulea volum din seria noastră preferată!

Înapoi în timp, prin cenușa de visuri

Nu-ți face griji dacă, printr-un mecanism inconștient de autoapărare, ai blocat orice amintire despre existența Victoriei Grey, căci cum altfel ai fi putut supraviețui în așteptarea noilor ei aventuri? Suntem aici să îți reamintim unde se află eroina noastră, la începutul celui de-al patrulea volum.

„Dincolo de timp” a jonglat cu bietele noastre inimi, dar ne-a lăsat, din fericire, prizonieri într-un regat al fericirii: Arrio Raul, chipeșul vampir, a cerut-o de nevastă pe Victoria, iar veștile bune nu se opresc aici. Cei doi îndrăgostiți au aflat de existența unui leac împotriva vampirismului, care îi va permite lui Arrio să redevină om și să poată îmbătrâni astfel alături de iubirea vieții sale.

Dacă tocmai ai eliberat un „aah” plin de emoție, află că va trebui să ai grijă în continuare de sufletul tău: „Prin cenușă de visuri” nu e nici pe departe o epopee romantică, transformând-o pe Victoria într-o Bridezilla în căutarea rochiei de mireasă perfecte, ci se joacă cu sentimentele noastre fără milă (dar cu talent literar), urcându-ne de pe cele mai înalte culmi ale încântării în abisurile celei mai crunte disperări.

Prin urmare, recâștigarea condiției umane pentru Arrio e un proces laborios, care implică o vrajă dificilă, pericole din belșug și, bineînțeles, atât de necesarul sacrificiu. Pentru a o realiza, eroii noștri contractează o vrăjitoare abilă, pe nume Anais Khann, care îi dezvăluie Victoriei prețul unei vieți alături de iubitul ei în carne, oase și piele caldă: o călătorie în timp, până în Spania secolului al XVIII-lea (mai precis, anul 1757), prin care va trebui să recupereze cel mai drag obiect al lui Arrio. Desigur, pentru ca lucrurile să devină și mai complicate, identificarea acestui neprețuit obiect este lăsată în întregime pe seama Victoriei, pentru că amintirile lui Arrio din existența sa umană sunt confuze și deloc revelatoare.

Puternică și determinată, așa cum o știm, Victoria nu se lasă descurajată de aceste piedici și purcede la călătoria care îi va cutremura, încă o dată, existența (oricum, nu ne-am fi imaginat-o cuminte acasă, degustând sortimente de prăjituri sau repetând pași de vals în brațele chipeșului ei vampir).

Înarmată cu o superbă rochie de epocă, cu tot cu corset, jupou și panniere, de un albastru electric superb, dar și cu o perucă buclată, pregătită să îi acopere părul tăiat scurt, într-un bob modern, cu acte și banii necesari, Victoria se înhamă la cea mai grea provocare din viața ei. Vă deconspirăm că ritualul magic se desfășoară așa cum trebuie și eroina noastră sosește cu bine în casa părinților lui Arrio, pierzându-l însă la limită pe acesta, plecat la Valencia cu un transport de vinuri. Victoria va face tot posibilul pentru a-l găsi pe Arrio, oscilând între necesitatea de a-l cunoaște suficient de bine pentru a descoperi enigmaticul obiect drag și avertismentul terifiant al lui Anais, care o amenință că orice mică schimbare a cursului istoriei va fi pedepsită crunt!

O carte pe care nu o poți lăsa din mână, must-read-ul momentului

Dragoste, suspans, aventură și umor eliberator. O carte pe care nu o poți lăsa din mână, o serie pe care literatura română o aștepta de multă vreme. „Prin cenușa de visuri” e regina seriei „Nemuritor”, iar Oana Arion își poartă din nou cu talent cititorii din abisul disperării pe culmile extazului și înapoi. Un must-read, cel mai frumos cadou literar al primăverii!

prin cenusa de visuri

Și, crede-ne, nu exagerăm! Oana ne-a gratulat cu scene de acțiune trepidantă, cu elemente fantasy captivante, iubiri spumoase și umor eliberator și în titlurile precedente din seria „Nemuritor”, dar acum toate acestea capătă intensitate maximă. Vei fi vrăjită nu doar de înlănțuirea evenimentelor, de stilul cursiv și proaspăt al scriitoarei, ci și de dezvoltarea personajelor.

Victoria a depășit demult statutul de simplă protagonistă a unei povești de dragoste și nu a fost niciodată o domnișoară la ananghie, dar în „Prin cenușă de visuri” capătă o profunzime  impresionantă, devine un personaj și mai complex și, mai important, atât de aproape de inima noastră.

Cum poți să nu îndrăgești o femeie, fie ea plăsmuire literară, care spune cu atâta autenticitate „să-mi trag palme”, care ți se adresează direct și îți vorbește cu atâta naturalețe, de parcă ați fi dintotdeauna prietene? Deși Arrio și Ian aprind imaginația tuturor cititoarelor, Victoria este, din nou, steaua sclipitoare a seriei „Nemuritor”, iar singurul nostru regret este că nu e reală, ca să o putem îmbrățișa cu toată căldura, mângâind-o pentru încercările prin care a trecut.

Și nu vor fi puține! „Prin cenușă de visuri” este cel mai bun roman al Oanei de până acum și grație provocărilor pe care scriitoarea nu le ocolește. Autoarei nu îi este teamă să se joace cu inimile cititorilor, nici să facă alegeri controversate, care îi păstrează seria incredibil de vie. Nu te aștepta la dulce previzibil, ci pregătește-te să rămâi cu gura căscată: răsturnările de situație sunt la ordinea zilei, iar emoțiile sunt copleșitoare.

Este posibil să verși și câteva lacrimi, dar vei râde și în hohote, cu siguranță, cucerită de stilul la fel de spumos al Victoriei, de reacțiile autentice și de vorbele de duh! Nu putem trece cu vederea scenele pasionale, care sunt mai incendiare ca oricând!

Un lucru e cert: evită să citești „Prin cenușă de visuri” înainte de culcare, pentru că nu vei mai putea adormi după un asemenea carusel emoțional!

Noi abia așteptăm să citești și tu „Prin cenușă de visuri” și să ne împărtăşeşti impresiile tale! Romanul momentului este disponibil la precomandă pe Librex.ro, aici! Precomandă acum și vei primi cartea cu un autograf din partea fenomenalei Oana Arion.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!