Nu Skin

Se lansează „Te voi găsi”, de O. G. Arion, a doua carte din seria „Nemuritor”!

Andreea Baluteanu

Cum aţi reacţiona dacă v-am spune că tocmai ne-am îndrăgostit de un vampir mai sexi decât celebrul Edward Cullen şi de un viking mai cuceritor decât vajnicul Thor? Sperăm că aţi fi cel puţin intrigate!

Din păcate, aceste personaje nu există în realitate, dar au fost conturate spumos în una dintre cele mai incitante serii din ultima vreme, „Nemuritor”, de Oana G Arion! Dublu bonus: sunt scrise de o conaţională, de care suntem extrem de mândre, iar a doua carte din serie, „Te voi găsi”, este pregătită să îţi schimbe lumea!

DivaHair este o parteneră mai mult decât onorată a lansării care va avea loc pe 7 septembrie! Descoperă mai jos o recenzie care te va transforma şi pe tine într-o admiratoare a protagonistei Victoria şi a bărbaţilor irezistibili şi supranaturali din viaţa sa!

„Te voi găsi”, o promisiune care a atins şi inima noastră

Numele ei este Victoria. Iubitul său este un vampir frumos de pică, Arrio Raul, iar cel mai bun prieten al acestuia, Ian, un viking cu părul blond şi statură impunătoare. Lista camarazilor cu origine supranaturală continuă cu Serena, o elfă detectiv, pe post de amică la cataramă, şi Gunther, un wyern (reptilă străveche care a evoluat dintr-un dragon), pe post de animal de companie de o mie de ori mai captivant decât banala noastră pisicuţă. Ne mai poate cineva acuza că acum ne dorim foarte tare să ne schimbăm viaţa cu acest personaj literar incredibil de norocos?

„Te voi găsi” este a doua apariţie din seria „Nemuritor” (va conţine cinci titluri), scrisă de Oana G Arion. Provenită dintr-o familie conservatoare, dar cu o copilărie „magică”, deschizătoare de paşi pe drumul supranaturalului, Oana a debutat în genul urban fantasy cu „Ultimul viking” (lansată în noiembrie 2015 la târgul de carte Gaudeamus), invitându-ne să pătrundem în viaţa unei eroine cu picioarele pe pământ, dar aruncată într-o lume populată cu vampiri, vârcolaci, spirite ale apelor şi zeităţi din legendele aprigului nord. Ne poate judeca cineva că am căzut imediat pradă farmecului acestui univers plăsmuit de autoare? Nu aveam nicio şansă!

Dacă nu aţi citit până acum „Ultimul viking” (sperăm să remediaţi cât mai curând această greşeală), vă oferim bucuroase un scurt rezumat. Victoria Grey este o tânără de 29 de ani, care schimbă profesia sigură de medic veterinar într-un orăşel sudist american cu cea mai puţin previzibilă a proprietarei cafenelei Coquette, o afacere de familie moştenită de la bunicul său.

Viaţa sa intră pe un făgaş şi mai puţin obişnuit după ce este martoră la moartea unui individ misterios, care îi încredinţează o monedă veche de origine vikingă. Moneda este cheia către o comoară străveche a nordicilor şi atrage atenţia unor creaturi desprinse din mitologiile străvechi, dar cât se poate de reale. Astfel, Victoria îl cunoaşte şi se îndrăgosteşte de Arrio Raul, un vampir cu bucle moi negre şi ochi bleu-argintiu, şi devine amica lui Ian, un viking de doi metri, cu o privire desprinsă parcă din fiordurile nordice, care mai poartă şi „titulatura” de berserker (vârcolac care se poate transforma în urs, lup sau taur).

După o serie de aventuri palpitante, cei trei eroi ai noştri reuşesc să facă faţă tuturor provocărilor unei lumi în care stropul de magie s-a transformat în torent. Necazurile lor nu contenesc, aşa că în debutul noii lansări „Te voi găsi” Victoria este anunţată de Ian că Arrio a dispărut. Fidelă promisiunii pe care cei doi îndrăgostiţi şi-o făcuseră, aceea de a se căuta şi de a se găsi, chiar dacă lumea potrivnică îi va despărţi, Victoria pleacă în căutarea frumosului vampir.

Primul popas? Încântătorul oraş francez Lyon! Victoria şi Ian o găsesc aici pe Serena, detectivul care a preluat cazul dispariţiei lui Arrio. Aşa cum ne-a obişnuit autoarea, nici Serena nu este o banală angajată a forţelor de ordine, ci o elfă afectuoasă, peste măsură de frumoasă, capabilă să citească gândurile şi cu o graţie nativă, care trezeşte admiraţia eroinei noastre.

Cei trei ajung la concluzia că Arrio a fost răpit, iar paşii le sunt conduşi pe urmele sale în Dublin, centru al legendelor celtice aduse la viaţă. Unul dintre cele mai spumoase popasuri are loc în casa lui Elatha, un fomor, creatură supranaturală asociată în mitologie cu întunericul de nepătruns al creaţiei, care decide totuși să îi ajute pe eroii noştri, oferindu-le şi un nou companion, Einar, un vânător de vampiri, rodul iubirii dintre un nemuritor şi un om.

Nu vrem să îţi stricăm plăcerea lecturii şi ne vom ţine departe de dezvăluiri în ceea ce priveşte desfăşurarea ulterioară a acţiunii din „Te voi găsi”: pentru a-şi găsi şi salva iubitul, este suficient să îţi spunem că Victoria trebuie să facă faţă încercărilor de asasinat, legendelor sumbre devenite realitate şi incursiunilor cu fiori horror în castele străvechi irlandeze.

Pe lângă acţiunea incitantă, personajele bine conturate ale romanului sunt un adevărat deliciu pentru cititoare. Veţi cădea prea uşor pradă masculilor chipeşi, nemuritori şi suficient de periculoşi încât să nu devină banali (ar fi putut oare?) din „Te voi găsi”, Ian şi Arrio disputându-şi, într-un rai al personajelor literare, supremaţia asupra inimii a mii de admiratoare. Cea care ne este cel mai aproape de suflet rămâne totuși Victoria: da, o invidiem, dar o şi admirăm pentru curajul vecin cu nechibzuinţa, umorul şi replicile „acide precum şampania” cu care ne provoacă.

Asemănător cu caracterul spumos al personajului său, stilul autoarei O.G. Arion este viu, alert, incisiv, direct, implicându-te în desfăşurarea incredibilă a acţiunii, fără ca tu să îţi dai seama. Chiar dacă ne introduce cu dibăcie în legende celte şi în mituri ale druizilor, cartea nu ne dă nicicum impresia de lecţie de mitologie, ci rămâne contemporană, modernă, absorbindu-ne cu totul! Iar umorul care „sparge” în mod bine-venit seriozitatea unor anumite scene este un bonus de care te vei bucura în mod garantat!

Sperăm că ţi-am trezit interesul şi că ne vei însoţi la lansarea „Te voi găsi” pe 7 septembrie, la Teatrul de Artă Bucureşti, la ora 18:30! Până atunci, fii la curent cu ultimele detalii urmărind pagina de Facebook a seriei „Nemuritor” şi site-ul dedicat acestei aventuri urban-fantasy 100% româneşti!

Tu ce părere ai? Ai citit „Ultimul viking”, prima lansare din serie? Eşti interesată de „Te voi găsi”? Te numeri printre fanii senzaţionalei O.G. Arion?

Surse foto: Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!