Adevarata Stare de Bine

Rezoluțiile noului an: O minte relaxată și un corp tonifiat prin dans

Luni, 23.01.2017
de Diva Hair

Ca în fiecare început de an, în ianuarie să conturează o listă cu planuri, dorințe și rezoluții, pentru a prioritiza mai ușor lucrurile de realizat. Pe lângă planuri de vacanță, dorite în plan profesional sau cuplu, în această listă trebuie să existe activități de relaxare permanentă, care să ofere și un aport substanțial de beneficii asupra sănătății. Dansul este cea mai complexă formă de mișcare, dar și un stimulent spiritual, care dezvoltă atât sănătatea organismului, cât și o minte relaxată și echilibrată.

Studiile echipei de profesori din școala de dans Arthur Murray București arată faptul că persoanele care practică dansul ca activitate extra-job au un ritm de viață mult mai echilibrat și sănătos. Conform studiilor, iată cele mai importante cinci motive pentru care dansul trebuie să devină o prioritate în acest nou an.

 arthur murray

5 motive pentru care dansul îți va schimba viața

 1. Prins dans, sănătatea fizică este protejată

Întărirea oaselor, a tonusului muscular, pierderea în greutate, creșterea flexibilității, îmbunătățirea posturii sunt câteva beneficii principale pe care dansul le are asupra corpului. Dansul este un sport complex, deoarece beneficiile sănătății fizice sunt completate de cele spirituale. Un ritm de viață activ poate fi uneori obositor, dar prin dans corpul și mintea sunt echilibrate, iar în acest fel, situațiile tensionate pot fi gestionate cu ușurință. Dansul este o formă de exercițiu fizic, potrivită pentru orice categorie de vârstă, indiferent de condiție fizică sau siluetă.

Dansul îmbunătățește funcționarea inimii și a plămânilor, întărește masa musculară și sporește condiția fizică, tonifică musculatura, se pierd kilogramele în plus, elimină riscul de osteoporoză, creează o coordonare motrică mai bună, și nu în ultimul rând crește încrederea de sine și dezvoltă abilitățile sociale.

 

 1. Dansul ameliorează stresul de zi cu zi

Este dovedit științific că prin dans este eliminată o cantitate mare de endorfine, iar atunci când se întâmplă acest fenomen, atât mintea, cât și corpul sunt într-o stare euforică. Endorfinele sunt calmante naturale, eliminate de creier, care reduc starea de stres și anxietate. Astfel, după un antrenament intens de dans, endorfinele eliminate calmează organismul și creează o atitudine optimistă.

 dans Arthur Murray

 

 1. Dansul înseamnă stimă și încredere de sine la cote ridicate

Prin dans sunt învinse o mulțime de temeri sociale, inhibițiile dispar, iar dansatorul devine din ce în ce mai relaxat cu privirile publicului. Frumusețea dansului este dată de puterea de a exprima liber fiecare sentiment, fără ca oamenii din jur să aibă prejudecăți. Studioul de dans Arthur Murray asigura un mediu liber, relaxat, în care studenții și profesorii se simt ca într-o familie.

 

 1. Prin dans se creează conexiuni puternice cu partenerul de viață

Echipa Arthur Murray recomandă dansurile pasionale, atât pentru cuplurile tinere, cât și pentru cele cu „experiență”. Dansurile pasionale transmit cele mai intense trăiri, începând cu muzica, care este factorul principal al emoției, până la conexiunea creată cu partenerul de dans. Un top al celor mai pasionale dansuri latino menționăm tangoul, rumba și bolero. Aceste trei dansuri sunt o îmbinare complexă între fluiditatea aparte a mișcărilor, ritmul senzual al muzicii și libertatea de a pune propria amprentă asupra coregrafiilor.

 dans arthur murray

 1. Dansul dezvoltă abilitatea de multitasking

Dansul dezvoltă o calitate extrem de importantă a zilelelor noastre - multitasking-ul. Trăim în era vitezei, iar abilitatea de a te putea concentra pe mai multe planuri este o calitate foarte apreciată, așadar prin dans se poate ajunge la a deține această îndemânare. Învățarea unei coregrafii presupune punerea în mișcare a tuturor resurselor, adică  a calității de multitasking, pentru a putea îmbina: tehnica pașilor, ritmul muzicii și fluidatea mișcărilor.

 

Despre Arthur Murray

A doua cea mai veche franciză din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit în întreaga lume și este cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise în 24 de țări.

Primul studio Arthur Murray din România este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al clădirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87 (zona Herăstrău)

Istoria studiourilor de dans Arthur Murray a început în 1912, datorită lui Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat și al dansului de societate.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!