Rugăciunea de marți: uite de ce trebuie să o știe orice român

Rugăciunea de marți: uite de ce trebuie să o știe orice român

Adina Saleh

Se spune că rugăciunea de marți este făcătoare de minuni. Ea se adresează anumitor sfinți și trebuie rostită într-un anume fel pentru a ne fi ascultată, a ni se îndeplini dorințele și a ne scăpa de necazuri. Iată cui să ne rugăm în această zi și de ce trebuie să știe fiecare român această rugă.

femeie cu o bluza alba, care se roaga cu mainile impreunate asezate peste o carte deschisa pe o masa

De ce se rostește rugăciunea de marți

Există rugăciuni care pot fi rostite oricând, în timp ce altele trebuie spuse doar în anumite zile. Așa este și rugăciunea de marți, care te va ajuta pentru atingerea scopurilor și îndeplinirea dorințelor. Există mai multe astfel de rugăciuni care se spun în această zi. Ele pot fi adresate anumitor Sfinți și trebuie rostite într-un anume fel pentru a avea efect și pentru ca dorințele să-ți fie îndeplinite.

Se spune că pentru ca rugăciunea să aibă efect trebuie să respecți niște reguli simple. Una dintre ele spune că trebuie să fii concentrat pe ceea ce spui, să nu rostești mecanic o rugăciune, ea trebuie spusă din inimă. De asemenea, este bine să ai o lumânare aprinsă lângă tine atunci când te rogi și să stai în genunchi în timpul rugăciunii.

Iată câteva dintre cele mai puternice rugăciuni de marți care te vor scoate din necaz și te vor scăpa de boală.

citește și:  Rugăciune pentru iubire: rostind aceste cuvinte îți vei găsi repede un partener

Rugăciunea celor 9 marți

Această rugăciune îți va fi de mare ajutor indiferent de situație. Are puterea de a îndeplini dorințele, dacă o vei rosti din inimă. După cum îi spune și numele trebuie spusă în această zi, timp de nouă săptămâni consecutiv. Adică nouă marți la rând. În timp ce te rogi este bine să ai o lumânare aprinsă alături. Iată rugăciunea celor 9 marți:

”Doamne Dumnezeule, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscut și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima, te implor, ajută-mă să te păstrez mereu în gând și suflet astfel încât să ne învrednicești a primi ajutor în nevoile mele, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se rostește dorința).
Te implor, Tată Ceresc cel ce ajuți pe cei aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt orice rău care șade acum la picioarele tale. Amin! ”

Rugăciunea celor 3 marți adresată Sfintei Rita

Aceasta este adresată Sfintei Rita, cea care îndeplinește dorințele și este grabnic-ajutătoarea celor aflați în necaz. Dacă te confrunți cu probleme grave, iar sufletul tău suferă este bine să rostești rugăciunea de marți adresată acestei sfinte. Așa cum îi spune numele, ea se va face trei zile de marți la rând. Sfânta Rita, cunoscută drept cea care îndeplinește lucrurile imposibile, le va fi de ajutor tuturor celor cu inima frântă. Dacă aveți mari dureri sufletești rostiți, așadar, această rugăciune timp de 3 zile de marți la rând.

“O, sfântă apărătoare a celor aflați la mare nevoie, tu, care strălucești precum o stea a speranței în bezna întunericului, binecuvântată Sfântă Rita, oglinda vie a harului lui Dumnezeu, exemplu de răbdare și tărie, model al tuturor etapelor vieții!
Alătur voința mea celei a lui Dumnezeu, grație Domnului Iisus Hristos, care a îndurat purtarea coroanei de spini și căruia tu i-ai fost alături zi de zi.
Mijlocește tu, cu harurile și virtuțile tale, ruga mea către Sfânta Fecioară Maria, ca să îmi asculte durerea întru slava lui Dumnezeu și sfințirea mea.
Îndrumă-mă și arată-mi calea cea bună, o, sfântă, protectoare și susținătoare a celor aflați la necaz, dacă pot obține iertarea păcatelor, perseverență, puterea de a păși cu curaj, bunătate și răbdare pe calea vieții.
(Acum se spune dorința) Sfântă Rita, avocata imposibilului, roagă-te pentru noi! Sfântă Rita, avocata celor neajutorați, roagă-te pentru noi!
Ajută-mă, Sfântă Rita! Roagă-te pentru mine, ca prin tine să-mi crească iubirea pentru Domnul nostru Isus.
Amin! ”.

tanara imbracata intr-un tricou alb cu dungi negre, asezata pe nisip, avand in spate vegetatie se roaga in genunchi cu capul plecat tinand o carte deschisa in mana

Rugăciunea de marți făcătoare de minuni

O altă rugăciune făcătoare de minuni, rostită în această zi, se adresează Sfintei Fecioare Maria. Dacă treci prin perioade grele, rugăciunea de marți, făcătoare de minuni te va scăpa de probleme în mod miraculos și vei reuși să treci peste greutăți în scurt timp.

 "Primește, Preabinecuvântată și Preaputernică Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară aceste rugăciuni, pe care le aducem ţie acum cu lacrimi noi, nevrednicii robii tăi, ce înălţăm cu umilinţă cântare înaintea icoanei tale celei de tămăduiri purtătoare ca uneia ce ești aici de față și iei aminte la ruga noastră, că cererile le împlinești, necazurile le ușurezi celor bolnavi sănătate le dăruiești, pe slăbănogi și neputicioși îi tămăduiești, din îndrăciți dracii izgoneșți, pe cei nepăstuiți din necazuri îi izbăvești, pe leproși îi curățeșți si pe prunci îi miluieșțti.

Încă, Doamnă Stăpână, din legături și din temnițe slobozești patimile cele de multe feluri le vindeci, că toate sunt cu putință mijlocirii tale lângă Fiul Tau Hristos Dumnezeul nostru. O, Maică Prealăudată, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu! Nu înceta rugându-te pentru noi nevrednicii robi tăi, care te slăvim și te cinstim și nu închinăm cu umilință preacuratului tău chip, având nădejde neclintită și credință neîndoită în tine Pururea Fecioară, Preaslăvită, dacă Neprihănită, acum și pururea în vecii vecilor. Amin ".

Rugăciunea de marți a Sfântului Anton

Sfântul Anton este considerat ca fiind grabnic-ajutător al celor care au probleme trupești. Iată care este rugăciunea de marți adresată lui.

"Sfinte Antoane, între toți Sfinții lui Dumnezeu tu ai fost înzestrat cu o putere deosebită în ai ocroti și ajuta pe toți cei ce-și pun nădejdea în tine. Morții au înviat la porunca ta, cei orbi și-au recăpătat vedere, cei suferinzi tu le-ai redat sănătatea și niciunuia din cei evlavioși către tine nu i-ai refuzat mângâierea sprijinului tău.
Această grijă a ta față de nevoile oamenilor mă umple și pe mine de încredere sfântă, cu care alerg spre tine, în nenumăratele necazuri ale vieții, în ispitele ce mă tulbură și mă ademenesc, când patimile mele se răscoală cu furie și când văd că duhul cel rău uneltește împotriva sufletului meu ca să-l piardă, către tine îndrept gândul meu, făcătorule de minuni și te rog ca în toate nevoile mele, sufletești și trupești, să fie ușurat și mângâiat de ocrotirea ta, pentru ca astfel încurajat și plin de recunoștință față de tine, să ajungă prin tine la Dumnezeul milostivirilor în slava cea veșnică a cerului. Amin ".

citește și:  Pe 13 noiembrie, în calendarul ortodox, este pomenit Sfântul Ioan Gură de Aur! Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă

tânăr aflat într-o biserică goală unde se roagă în genunchi

Rugăciunea de marți a lui Arsenie Boca

Sfântul Arsenie Boca rostea această rugăciune în fiecare zi de marți, de aceea este bine ca fiecare dintre noi să facem la fel, rugându-ne din suflet lui Dumnezeu pentru ca ruga să ne fie ascultată. Iată care este rugăciunea de marți a Sfântului Ardealului.

„Iartă-mă, Doamne pentru tot ce puteam să văd și nu am văzut! Pentru tot ce puteam să aud și nu am auzit! Pentru tot ce puteam să simt și nu am simțit! Pentru tot ce aș fi putut să înțeleg și nu am înțeles! Pentru tot ce puteam să conștientizez și nu am conștientizat!
Pentru iertarea pe care aș fi putut să o dau și nu am dat-o! Pentru bucuria pe care aș fi putut să o trăiesc și nu am trăit-o! Pentru Lumina pe care aș fi putut să o primesc și nu am primit-o! Pentru viața pe care aș fi putut să o ocrotesc și nu am ocrotit-o!
Pentru visele pe care mi le-aș fi putut împlini și nu le-am împlinit! Pentru necunoscutul în care aș fi putut să pășesc și din frică nu am îndrăznit să pășesc! Pentru iubirea pe care aș fi putut să o exprim și nu am exprimat-o! Pentru tot ce puteam să creez bun și frumos și nu am creat pentru gloria Ta, Doamne și a Împărăției Tale Divine!
Dumnezeu, Tatăl nostru, plimbându-se prin casa mea îmi va lua toate grijile și va vindeca toate bolile mele și ale familiei mele în Numele lui Iisus. Amin ".

Rugăciunea de marți este bine să fie spusă de fiecare membru al familiei. În timpul rugăciunii trebuie să te închini făcând semnul sfântei cruci, să folosești metanii și să stai în genunchi.

surse: a1.ro, secretele.com, sfantul-anton.ro, adevarul.ro

Surse foto: pixabay.com

Articolul urmator
Rugăciunea de 13 cuvinte către îngerul păzitor. Rostește-o zilnic și va aduce minuni în viața ta
Rugăciunea de 13 cuvinte către îngerul păzitor. Rostește-o zilnic și va aduce minuni în viața ta
Te crizezi din orice?
Incepe quiz
Te crizezi din orice?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.