Rugăciunea Sfintei Brigita face minuni dacă este rostită de femeile credincioase

Rugăciunea Sfintei Brigita face minuni dacă este rostită de femeile credincioase

Ramona Jurubita

Creștinii ortodocși o prăznuiesc pe Sfânta Brigita pe 1 februarie, în ziua trecerii ei la cele veșnice. Nu se cunosc multe detalii despre viața sa, dar puținele informații transmise din generație în generație au fost suficiente pentru a-i face pe oameni să creadă în minunile pe care le-a săvârșit.

Se spune că Iisus Hristos a făcut multe miracole prin intermediul ei, lucru subliniat și de monahului Cogitosus din Kildare care a scris „Viața Sfintei Brigita”, în anul 655. Aceasta s-a născut în jurul anului 450 și a murit în 524, după o viață dedicată în totalitate credinței, trăită pe teritoriul Irlandei.

Este cunoscută pentru grija pe care le-o purta celor nevoiași încă din copilărie, având în vedere că le oferea acestora haine, mâncare sau alte bunuri pe care le lua de la tatăl ei. Important de menționat este faptul că a crescut într-o familie aleasă și se zvonea că ar fi fost rodul iubirii dintre un nobil și o sclavă.

Pentru că a vrut să trăiască departe de tentațiile lumii, s-a retras într-un loc în care a putut să își întărească mai ușor credința. Potrivit site-ului creștinortodox.ro, și-a construit o chilie în Kildare, la câteva mile depărtare de Dublin, pe un teren ce i-a fost oferit de către Regele de Leinster.

Sfânta Brigita a fost „tunsă în monahism” (slujbă prin care se marchează trecerea la calitatea de monah) de către Sfântul Mael de Ardagh, iar în scurt timp i s-au alăturat și alte femei care voiau să trăiască în curăție. Așa a luat naștere prima mănăstire de maici din Irlanda, care a dăinuit până în anul 1540, când a fost desființată de către regele Henric al VIII-lea (1491-1547).

Sfânta Brigita din Kildare
Sfânta Brigita

Din scrierea „Viața Sfintei Brigita” aflăm că aceasta a săvârșit numeroase minuni, printre care se numără și eliberarea oamenilor din strânsorile demonice sau redarea vederii celor orbi. 

Din popor se mai spune că Sfânta Brigita a primit mesaje de la Divinitate și că pe multe dintre ele le-a transcris sub formă de rugăciuni. Una dintre ele face minuni și astăzi pentru femeile credincioase. Iată rugăciunea Sfintei Brigita:

Rugăciunea Sfintei Brigita care face minuni pentru femeile credincioase

„O, Iisuse, viță adevărată și roditoare! Adu-Ți aminte de acea revărsare deplină a Sângelui Preasfânt, care a curs din Trupul Tău asemenea mustului din strugurele zdrobit. Din Coasta Ta deschisă de lance a curs Sânge și Apă cu atâta abundență, că nu a mai rămas nicio picătură în Trupul Tău crucificat. Trupul Tău firav s-a uscat și măduva Ți-a secat.
Pentru aceste teribile suferințe și pentru vărsarea Preasfântului Tău Sânge, eu, păcătosul (se rostește numele) Te implor să-mi rănești inima încât lacrimile de pocăință și de iubire să-mi fie hrană zi și noapte. Convertește-mă așa încât inima mea să-Ți fie veșnică locuință, vorbele mele să-Ți fie plăcute și sfârșitul vieții mele să fie cu speranța întâlnirii cu Tine, în Cer, unde să Te pot lăuda pe veci.
Amin!”

Următorul pas este rostirea rugăciunii „Tatăl Nostru”, apoi se citește următorul paragraf:

„Bucură-te, Marie, Cea plină de har! Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Iisus. Primește, Doamne Iisuse, această rugăciune, cu aceeași iubire imensă cu care ai suportat rănile de pe Sfântul Tău Trup. Îndură-Te de mine și de toți cei împovărați de păcate! Dăruiește sufletelor credincioase iertarea tuturor greșelilor și viața cea veșnică!
Amin!”

Această rugăciune scrisă de Sfânta Brigita are rolul de a întări legătura credincioșilor cu Dumnezeu, cu Iisus și cu Sfânta Fecioară Maria. De asemenea, poate împlini dorințele femeilor care cred cu adevărat în Divinitate.

Bine de știut! Calendarul ortodox mai prăznuiește o altă sfântă pe nume Brigitta (originară din Suedia), pe care oamenii o confundă adesea cu Sfânta Brigita menționată anterior (din Irlanda), tocmai pentru că poveștile lor de viață sunt asemănătoare. Să lămurim această dilemă!

Sfânta Brigitta este cunoscută și sub denumirea de „Ocrotitoarea Europei”. A trăit între 1303 și 1373 și a făcut parte dintr-o familie aristocrată, dar nu s-a regăsit niciodată în acest stil de viață. Părinții au obligat-o să se căsătorească de la 13 ani și în timpul căsniciei a devenit mamă de opt ori. După moartea soțului, în 1344, a părăsit castelul în care a locuit alături de el și a împărțit toată averea săracilor. Se spune că, după acest episod, a început să aibă viziuni și revelații cu Iisus Hristos, care i-ar fi încredințat sarcina de a înființa un nou ordin călugaresc. La fel ca Sfânta Brigita a Irlandei, și Sfânta Brigitta a Suediei a pus bazele unei mănăstiri. Acest lucru s-a întâmplat în 1346, la castelul regal din Vastena, Suedia, pe care regele Magnus Erikson i l-a donat Brigittei. Și această sfântă a scris rugăciuni care i s-au arătat în revelațiile cu Iisus și cu Fecioara Maria.

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătatea familiei

Surse foto: iStock

Surse articol: CrestinortodoxFrumusetesisufletNovena

Articolul urmator
Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită
Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?
Incepe quiz
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.