Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Șapte hobby-uri și pasiuni care te fac mai deșteaptă

Alexa Galgau

Hobby-urile sunt menite să ne relaxeze și să ne inducă o stare de bine, iar cu cât ai mai multe pasiuni de acest gen, cu atât ești un om mai fericit. Știai că poți să îți sporești și nivelul de inteligență cu ajutorul câtorva activități care îți stimulează activitatea cerebrală și te fac să privești altfel lumea? Este vorba despre niște lucruri pe care orice persoană interesată de dezvoltare personală ar trebui să le facă!

Vremsă te învățăm astăzi cum poți îmbina utilul cu plăcutul, cu ajutorul unor hobby-uri și pasiuni care îți deschid mintea și te schimbă în bine întotdeauna! Iată ce trebuie să faci, ca să devii mai deșteaptă!

Hobby-uri și pasiuni pentru o minte mai ascuțită

1. Învață să cânți la un nou instrument. Muzica activează toate părțile creierului și produce un gen de plăcere aparte, care nu mai este generată de nicio altă activitate. Studiile arată că aceasta stimulează activitatea creierului și are puterea de a crea stări emoționale foarte complexe. Totodată, a învăța să cânți la un nou instrument îți stimulează răbdarea și memoria și te disciplinează, pentru că trebuie să exersezi zilnic pentru a stăpâni instrumentul respectiv. 

2. Citește cu nesaț. Nu degeaba ne îndemnau părinții să citim și iar să citim atunci când eram mici. Cu cât citești mai multe tipuri de cărți, cu atât efectul este unul mai bun asupra inteligenței. Cititul reduce stresul, te ajută să experimentezi o gamă variată de emoții și te învață foarte multe despre viață. În același timp, acest hobby te face să capeți o liniște interioară care te ajută să privești viața cu calm și cu înțelepciune.

3. Meditează în fiecare zi. Acesta nu se numără printe hobby-urile și pasiunile care îți stârnesc emoții puternice sau îți cresc adrenalina, dar îți poate schimba viața complet. Nu doar că meditația te ajută să scapi de stres, care este cel mai mare dușman al minții și al corpului nostru, dar studiile arată că, în timp, ea sporește și materia cenușie, deci te poate face, într-adevăr, mai deșteaptă. 

4. Fă-ți un jurnal. Un jurnal nu îți va crește neapărat IQ-ul, dar te va face mai inteligentă emoțional, pentru că vei putea să îți înțelegi mai bine stările emoționale și, astfel, să îi înțelegi mai bine și pe ceilalți. Totodată, scrisul sporește abilitățile lingvistice și te ajută să fii mai concentrată și mai creativă. Pune în cuvinte ceea ce simți, chit că o faci pe hârtie sau pe un blog, și vei vedea cum începi să te schimbi încetul cu încetul în bine. 

5. Învață o limbă străină. Unul dintre cele mai constructive hobby-uri și pasiuni pe care le poți avea este învățarea unei noi limbi. Chiar dacă este foarte greu să faci acest lucru (și adesea și foarte costisitor), procesul de învățare sporește memoria și inteligența. S-a mai dovedit și că persoanele care învață limbi străine sunt foarte bune la crearea planurilor, la luarea deciziilor și la rezolvarea problemelor.

6. Călătorește mai mult. Călătoritul îți deschide mintea mai mult decât orice altă experiență. Te face mai fericită, mai concentrată și mai înțelegătoare, pentru că ai de-a face cu diverse culturi și mentalități. Când vezi cât de mare este lumea de fapt și cât de multe moduri de a înțelege viața există, nu ai cum să nu devii mai inteligentă și mai deschisă la nou, ceea ce îți va aduce numai beneficii în viață.

7. Apucă-te de un anumit sport. Participarea regulată la o activitate sportivă, de echipă, te ajută nu doar să capeți un corp mai sănătos și mai frumos, ci îți stimulează și activitatea cerebrală și sporește starea de sănătate generală a creierului. Implicarea în jocul de echipă te face mai atentă la cei din jurul tău, mai sigură pe tine și mai capabilă să iei decizii într-un timp scurt. Să nu uităm că sportul este foarte distractiv și te scapă de stres, ceea ce vine cu beneficii enorme pentru creier și corp.

Toate aceste hobby-uri și pasiuni sunt excelente pentru minte și te fac garantat mai deșteaptă. În plus, este imposibil să nu îți dea și o stare bună, iar pe termen lung îți îmbunătățesc stima de sine.

Află și cum să faci bani din YouTube urmărindu-ți pasiunile!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!