Selecția ușilor de interior potrivite - De ce să ții cont

Selecția ușilor de interior potrivite - De ce să ții cont

Lorena Teacă

Selecția ușilor de interior reprezintă o etapă esențială a proiectului de amenajare interioară a locuinței. Există numeroase criterii funcționale și decorative de care trebuie să ții cont în acest caz. În plus, această decizie va influența și selecția altor accesorii utile pentru casa ta, motiv pentru care este recomandat să alegi ușile de interior potrivite de la Mathaus de la început. Iată câteva recomandări practice care te vor ajuta să faci alegerea corectă!

Când trebuie să alegi ușile de interior?

Atunci când decizi să amenajezi întreaga locuință, există o gamă variată de etape pe care va trebui să le parcurgi. Deciziile pe care le iei în fiecare etapă le influențează pe următoarele, motiv pentru care întregul proces trebuie planificat bine în prealabil.

Acest lucru este ușor de observat și atunci când considerăm ușile de interior. Deși acestea se montează după instalarea parchetului, trebuie să fie alese înainte sau împreună cu acesta. Iată care sunt motivele care stau la baza acestei recomandări!

 • Golurile de uși vor influența montajul parchetului, iar spațiul de întâlnire dintre ușile de interior și parchetul sau gresia aleasă trebuie să fie plasat sub foaia ușii.
 • Întrucât diverși producători realizează uși cu poziționare diferită pe toc, este necesar să stabilești care este varianta potrivită în fiecare spațiu din locuința ta. În funcție de aceasta, vei putea descoperi furnizorul care comercializează produsele de care ai nevoie de la început.
 • Un alt aspect de care trebuie să ții cont în această etapă se referă la înălțimea ușilor de interior potrivite. Aceasta se stabilește în funcție de grosimea pardoselii, acesta fiind un motiv în plus pentru ca selecția și achiziția acestor elemente să fie realizată simultan.

Ținând cont de aceste recomandări practice, vei evita riscul de a efectua modificări ulterioare în cazul ușilor comandate datorită nepotrivirii acestora cu parchetul ales.

Uși

Alegerea culorii potrivite pentru ușile de interior

Deși nu există o regulă generală de care să ții cont în ceea ce privește cromatica potrivită a ușilor de interior, iată care sunt recomandările specialiștilor în design interior în acest caz:

 • Pentru spațiile amenajate modern, ușile simple, albe, cu finisaje moderne sunt considerate cele mai potrivite. În plus, nuanța acestora creează senzația unui spațiu mai luminos, acest lucru fiind avantajos în special în cazul spațiilor de mici dimensiuni. Alte alternative agreate de specialiști în acest caz sunt ușile de culoarea nucului, cu modele simple.
 • Dacă ai ales un stil de amenajare clasic pentru locuința ta, poți opta cu încredere pentru uși de interior în nuanțe mate și care sunt prevăzute cu ancadramente sau cu profilatură.
 • Nu uita să aloci atenție și culorii alese pentru pardoseală, întrucât aceasta trebuie să se asorteze cu nuanța ușilor de interior. Ușile albe se potrivesc cu parchetul în nuanțe deschise, neutre însă poți opta și pentru culori contrastante atunci când stilul de amenajare ales permite acest lucru.
 • În ultimele luni, ușile de interior gri au devenit tot mai populare, acestea potrivindu-se perfect cu parchetul laminat alb sau în alte nuanțe deschise. În plus, un perete colorat în nuanțe puternice va contrasta perfect cu ușile gri sau cu cele albe și se va asorta bine cu mobilierul în nuanțe calde. Combinațiile gri- verde prăfuit și gri -alb ivoire sunt în tendințe în acest an.

Siguranță, izolație și funcționalitate optimă

Selecția ușilor de interior nu depinde doar de stilul amenajării interioare a unui spațiu, ci și de siguranța, izolația fonică și termică pe care o asigură și de funcționalitatea spațiului în care acestea vor fi montate. Iată ce trebuie să știi în acest caz pentru a face alegerea potrivită:

 • Pentru a asigura un grad de izolație termică corespunzătoare, ușile de interior trebuie să fie acoperite cu un strat de spumă poliuretanică, vată minerală sau cu un strat izolant de lemn.
 • Grosimea recomandată pentru foile ușilor de calitate este cuprinsă între 40-50 mm.
 • Este indicat să alegi uși de interior cu tocărie și balamale realizate din materiale de cea mai bună calitate precum oțelul. Acestea vor rezista foarte bine în timp, contribuind astfel la eficienta investiției efectuate.
 • Ușile de interior se schimbă mult mai greu în timp, comparativ cu gresia sau faianța, motiv pentru care este important să investești în produse de cea mai bună calitate în acest caz.

Acum că ai descoperit care sunt principalele criterii de selecție a celor mai potrivite uși de interior, poți alege produsele potrivite pentru locuința ta. Mizează pe produse de calitate superioară, care rezistă bine în timp, pentru ca investiția ta să fie una rentabilă pe termen lung.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Ce să nu mai faci în ziua de salariu, ca să eviți ghinionul și sărăcia
Ce să nu mai faci în ziua de salariu, ca să eviți ghinionul și sărăcia

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.