Semnificatia orei 3:33 si de ce este denumită și "Ora Diavolului"

Semnificatia orei 3:33 si de ce este denumită și "Ora Diavolului"

Ramona Jurubita

Există oameni pasionați de supranatural, care ar da orice să se afunde în misterele ce par mai presus de forțele sau legile naturii. În același timp, există și persoane care se tem de orice superstiție și de poveștile înfricoșătoare mai mult sau mai puțin reale. Să nu îi uităm nici pe sceptici. Indiferent de care parte te situezi, vei citi cu interes legendele construite în jurul orei 3:33, cunoscută și sub numele de „Ora Diavolului”.

Se spune că acesta este momentul cel mai întunecat al nopții, atât la propriu, cât și la figurat. Potrivit superstițiilor, în acea clipă s-ar produce o mulțime de fenomene stranii în toate colțurile lumii. Ar fi ora la care vrăjitoarele, fantomele și demonii ies în calea oamenilor și încearcă să le tulbure mintea și sufletul.

Totul pare să aibă sens, dacă analizăm câteva episoade nefericite din trecut. Pornind de la acestea, oamenii au început să construiască multe alte povești ce au legătură între ele. Chiar în Biblie întâlnim o întâmplare tragică petrecută la ora 3 noaptea. În Sfânta Evanghelie după Marcu, se menționează clar momentul răstignirii lui Iisus.

„Iar când L-au răstignit, era ceasul al treilea.” (Marcu 15:25)

Iisus Hristos ar fi fost urcat pe cruce la ora 3 dimineața, astfel că mulți oameni au presupus că aceea a fost ora la care diavolul a pus stăpânire pe soldații care L-au chinuit și torturat.

În alte zone ale lumii, Ora Diavolului mai este numită și „Ora Vrăjitoarelor”. Această denumire a apărut în 1560, în vremea lui Papa Pius al IV-lea. Pe atunci, oamenii mureau „pe capete” din cauza bolilor fără leac. Speriați și confuzi, au început să dea vina pe vrăjitoare, care desfășurau tot felul de ritualuri în timpul nopții, mai ales în jurul orei 3, când întunericul le era scut. În acea perioadă, vrăjitoria era o practică mult mai des întâlnită decât în zilele noastre și oamenii au încercat să stopeze fenomenul, punându-și în gând să ucidă toate persoanele care dădeau curs la astfel de ritualuri periculoase.

Potrivit site-ului contemporaryestablishment.org, între secolele al XVI-lea și al XVIII-lea, peste 60.000 de oameni au fost executați în timpul proceselor de vrăjitorie. În Vechiul Testament, în Ieșirea (22:18) scrie clar: „Pe vrăjitori să nu-i lăsați să trăiască!”, iar oamenii din acele timpuri au hotărât să îi ardă pe rug, să îi spânzure sau să le taie capul, pentru a se asigura că practicile lor vrăjitorești nu vor mai pune omenirea în pericol.

Lucrurile de-a dreptul interesante abia acum încep, căci vom vorbi și despre întâmplări ceva mai recente. Iată o poveste celebră, bazată pe fapte reale:

La 3 dimineața, pe 13 noiembrie 1974, Ronald „Butch” DeFeo Jr. și-a împușcat mama, tatăl și pe cei patru frați, în timp ce aceștia dormeau. La ora 18:00 în aceeași zi, a intrat într-un restaurant și a strigat: „Trebuie să mă ajutați! Cred că mama și tatăl meu au fost împușcați ”. Crimele au avut loc la adresa Ocean Avenue, Amityville, Long Island, cunoscută acum sub numele de „Casa groazei din Amityville”.

Ce este atât de straniu la această întâmplare? Tânărul nu și-a împușcat familia dintr-un motiv concret și nici nu era conștient în momentul în care a comis crima. Ulterior, a dezvăluit că, în timp ce trăgea cu pușca, auzea voci și că se afla într-o stare de transă.

„Odată ce am început, pur și simplu nu m-am putut opri. S-a întâmplat atât de repede.”, ar fi declarat el anchetatorilor.

Siluete de oameni cu mâinile ridicate, în timp ce stau noaptea la fereastră

Interesant este că niciun vecin nu a auzit focurile de armă și că oamenii legii au găsit toate cadavrele în pat, în aceeași poziție, cu fața în jos, fără nicio urmă de violență pe ele (în afara împușcăturilor, evident). Cum de nu au fost ceilalți membri ai familiei alertați de primul foc de armă și cum de erau așezați identic? Nu există răspuns pentru aceste întrebări, așa că oamenii locului au presupus la acea vreme că a fost, de fapt, mâna diavolului.

În ciuda detaliilor macabre pe care le-a relatat, DeFeo nu a scăpat de pedeapsă. A fost condamnat la închisoare pe viață, după ce întreaga sa familie a sfârșit în mod tragic.

O altă superstiție ce are legătură cu așa-numita Oră a Diavolului provine din New Mexico. Acolo, ora 3 dimineața se numește „La Mala Hora”, în traducere „Ceasul Rău”.

Potrivit unei legende, la 3 dimineața, un spirit rău se năpustește asupra oamenilor care călătoresc singuri. Are înfățișarea unei bătrâne cu chip de demon, iar cine are „norocul” să o întâlnească este anunțat astfel că o persoană dragă va muri. De aceea, mulți evită să meargă singuri în zone izolate și întunecate.

Explicația științifică pentru întâmplările ciudate petrecute în jurul acestei ore

Conform analizelor făcute de specialiști, între orele 2 și 4 noaptea, corpul uman produce, fără doar și poate, cantitatea maximă de melatonină. Este hormonul somnului a cărui secreție este declanșată de întuneric. Are sens dacă ne gândim că în jurul orei 3 este apogeul întunericului!

Dacă somnul este agitat din cauza anumitor factori, melatonina nu este produsă în cantitatea potrivită și se declanșează starea de agitație. Așa cresc șansele să vedem acea umbră ciudată plimbându-se prin cameră sau să avem impresia că putem percepe fenomene ciudate. Ți s-a întâmplat și ție să te trezești brusc la ora 3 și să ai senzația că mai este cineva în încăpere? Tot ce trebuie să faci este să te liniștești, să pui capul pe pernă și să încerci să te odihnești. Este important să înțelegi că în acel moment al nopții crește posibilitatea să apară coșmarurile, din cauza tulburării producerii de melatonină.

Care este semnificația orelor și a minutelor în dragoste

Surse foto: iStock, Freepik

Surse articol: Contemporary-establishmentBibliaortodoxaEgo

Articolul urmator
Porți sau nu cruce la gât? Află care este semnificația acestui simbol în diferite culturi și religii
Porți sau nu cruce la gât? Află care este semnificația acestui simbol în diferite culturi și religii
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.