Sfaturi de carieră: cum să îți schimbi jobul după 30 de ani

Sfaturi de carieră: cum să îți schimbi jobul după 30 de ani

Redactor Divahair.ro

Vârsta de 30 de ani are o semnificație aparte pentru femei, atât pe plan personal, cât și profesional, prin prisma carierei. Însă, este important de știut că înainte de a face orice schimbări în această direcție, trebuie să deții maturitatea profesională care să te ajute să îți atingi idealul. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci schimbările oportune în carieră!

semn cariera

Top 3 pași importanți în schimbarea carierei

Multe femei îndrăznesc să își schimbe job-ul sau chiar domeniul de activitate după vârsta de 30 de ani, dacă simt că recompensele financiare nu sunt pe măsura pregătirii și experienței acumulate în industria în care s-au specializat. Pentru a-și urma pasiunea și pentru a se bucura de recunoaștere profesională, iată pașii pe care o femeie de succes trebuie să îi urmeze!

Primul pas - auto-evaluarea în carieră

Înainte de a face marea schimbare în carieră, fă-ți o listă de evaluare cu punctele forte pe care le ai, dar și punctele slabe pe care trebuie să le îmbunătățești pentru un nou loc de muncă. Descrie care sunt nemulțumirile pe care le ai la actualul job, dar și ce calități ai dobândit și consideri că sunt utile dacă sunt transferate la noul loc de muncă.
În auto-evaluare nu uita să faci o listă și cu abilitățile pe care le apreciezi cel mai mult în carieră, dar și ce ar aduce un echilibru pentru tine între viața personală și profesională.

Pasul doi - Îmbunătățirea aptitudinilor

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să te pregătești intens pentru noua carieră. Cel mai bine o poți face cu ajutorul unui consilier în carieră care îți poate evidenția cunoștințele pe care deja le stăpânești perfect, dar și ce informații noi trebuie să mai acumulezi. Un punct important de plecare pot fi cursurile de specialitate care te pot ajuta să obții certificări în domeniu, dar și să dobândești noi abilități practice.

Nu uita că este important să îți planifici în detaliu și veniturile o dată cu schimbarea job-ului. Perioada de tranziție între cele două job-uri poate necesita un plan de economii pentru a putea plăti cursurile de specialitate de care ai nevoie, așa că asigură-te că nu vei fi într-un impas financiar. Pont util? Vânează cursurile gratuite!

Pasul trei - Selectarea job-urilor potrivite

Dacă te simți pregătită pentru schimbarea în carieră, atunci este momentul oportun să îți transformi visul în realitate. Intră în contact cu cât mai multi profesioniști din domeniul în care îți dorești să activezi și povestește-le în detaliu care sunt planurile tale de viitor. Cere cât mai mult detalii cu privire la descrierea anunțurilor de recrutare care te interesează. Dacă te pasionează fotografia, o alternativă demnă de luat în calcul și mai multe detalii utile atunci când îți dorești un restart din punct de vedere profesional vei găsi accesând link-ul de aici. Fiecare ocazie pe care o vei întâlni reprezintă un avantaj de a te perfecționa și de a te dedica și mai mult visului tău.

Așadar, ține cont de câțiva pași importanți în drumul către o nouă carieră. Orientează-te către un domeniu care te motivează și care te duce pe culmile succesului din punct de vedere profesional. O dată cu împlinirea vârstei de 30 de ani poți găsi un echilibru între viața personală și job-ul mult dorit!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Femei care trăiesc singure ne-au împărtășit sfaturi utile care le ajută să se simtă în siguranță
Femei care trăiesc singure ne-au împărtășit sfaturi utile care le ajută să se simtă în siguranță
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.