Sfaturi utile despre cafea

Sfaturi utile despre cafea

Redactor Divahair.ro

Cafeaua este băutura care dă startul dimineților noastre. Pentru a avea parte de cea mai bună experiență, gustul pe care îl are cafeaua poate face experiența și mai plăcută. Schimbările mici și simple pe care le puteți face la prepararea cafelei pot avea un efect incredibil asupra gustului acesteia. Astfel, ne-am hotărât să vă prezentăm câteva sfaturi pe care le puteți încerca pentru a duce experiența cafelei de dimineață la un alt nivel. Sfaturile noastre nu țin cont de cât de experimentați sunteți în prepararea cafelei așa că vă invităm să le încercați.

ceasca de cafea si boabe de cafea

 1. Depozitați cafeaua în locuri ferite de lumină.
  Pentru a vă asigura că aroma cafelei este cea mai bună, este nevoie de o depozitare corespunzătoare. Astfel, ne putem asigura că gustul va rămâne același chiar și câteva luni de la achiziționarea boabelor de cafea. Cel mai indicat este ca boabele de cafea să fie depozitate într-un recipient vidat, departe de lumina soarelui. În acest fel cafeaua va avea același gust și după câteva luni de la achizitionare.
 2. Utilizați apă filtrată
  Cafeaua are gustul cel mai bun atunci când este preparată cu apă filtrată. Cu cât apa este mai pură, cu atât gustul cafelei va fi mai bun. Astfel, vă recomandăm să renunțați la apa de la robinet pe cât posibil și să o înlocuiți cu una îmbuteliată. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să folosiți un filtru pentru a vă asigura că apa este cât mai pură.
 3. Folosiți apă proaspăt fiartă
  Pentru a vă asigura că gustul cafelei este cel mai bun, nu trebuie doar să folosiți apă filtrată sau îmbuteliată ci și apă proaspăt fiartă. La fel ca în cazul mâncării, cafeaua reîncălzită sau apa reîncălzită nu va avea același gust. Cel mai bine este să faceți o cafea proaspătă de câte ori aveți nevoie pentru a avea o experiență cât mai plăcută.
 4. Amestecați latte-ul sau cappuccino-ul înainte de a-l consuma
  Un cappuccino sau un latte consumat fie acasă fie la o cafenea trebuie amestecat înainte de a-l consuma. Știm că este destul de greu să stricați arta din ceașca de cafea, dar dacă preferați gustul în defavoarea aspectului, va trebui să amestecați băutura. Spuma de deasupra băuturii este crema cafelei amestecată cu lapte. Crema este foarte amară și neplăcută la gust. Astfel, vă recomandăm să amestecați spuma cu restul cafelei pentru a vă asigura că nu beți o cafea amară. Faceți o poză înainte la arta din ceașcă pentru a nu vă părea rău că o distrugeți.
Articolul urmator
Adevărul șocant despre "ness"! Ce bei, de fapt, și ce efecte are asupra organismului tău
Adevărul șocant despre "ness"! Ce bei, de fapt, și ce efecte are asupra organismului tău
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.