Nu Skin

Succes cu pasiune – Irene și Costin Bocan, campioni la dans de mai multe ori în România, profesori de dans de succes la Arthur Murray în Statele Unite

Ionelia Olteanu

Costin și Irene Bocan, 34 de ani, soț și soție, sunt doi dansatori români care între anii 2000-2011 au participat la numeroase concursuri de dans autohtone și internaționale. Irene a studiat baletul la Școala Națională de Balet din București timp de 13 ani și a absolvit și Universitatea de Coregrafie, astfel devenind profesoară și coregrafă de balet. În ceea ce privește competițiile de dans la care au luat parte ca și cuplu, Irene și Costin au avut întotdeauna rezultate excepționale, numărându-se mereu printre finaliști și de multe ori fiind chiar pe locul 1. Printre concursurile internaționale câștigate de ei sunt IDSF (International DanceSport Federation) Sarajevo (2004), IDSF Skopje (2008), Bucharest Cup (ediția 2001 și 2006), Formation Standard National Championship (ediția 2005 și 2006) și National 10 Dances Championship (2011). Cei doi dansatori predau din 2001 și sunt foarte apreciați în țară.

dansatori

Amândoi au absolvit în anul 2007 Școala Națională de Antrenori din România, devenind astfel profesori licențiați. De asemenea, tot în 2007 au devenit și jurați în cadrul RDSF (Romanian DanceSport Federation). În prezent, aceștia trăiesc în SUA și sunt profesori de dans la Arthur Murray. Ca să aflăm mai multe despre experiența lor în domeniul dansului, le-am adresat câteva întrebări:

1. De ce este dansul important pentru voi?

Dansul a devenit modul nostru de a trăi, facem asta de când eram foarte tineri și este totul pentru noi, e mai mult decât un hobby, e un stil de viață. Dansăm, predăm și suntem antrenori de mult timp, e minunat să-ți împarți cunoștințele cu alții.

2. Care este cea mai bună parte în a fi profesor de dans la Arthur Murray?

Am visat dintotdeauna să dansăm și să predăm dansul în Statele Unite și am descoperit că putem să realizăm acest lucru în cadrul școlii de dans Arthur Murray, una dintre cele mai bune din domeniu. Vechimea lor de peste 100 de ani și experiența noastră profesională ne-au ajutat să devenim și mai buni. Fiecare persoană are motive diferite pentru care vrea să ia lecții de dans, iar faptul că împărtășim ceea ce știm cu cei din jur este ceva foarte important pentru noi. Ne
place foarte mult ceea ce facem pentru studenții noștri.

dansatori dans sportiv

3. Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ați avut de când predați la Arthur Murray?

Nu putem să spunem că a fost un singur moment, au fost foarte multe, și aici ne referim la faptul că am văzut de-a lungul timpului cum experiența noastră în dans a contribuit la schimbarea vieților unor oamenilor. Pentru noi, cum se zice în America, este un “touchdown”, ne place foarte mult să luăm parte la astfel de momente frumoase.

4. În afară de dans, ce altceva v-ar plăcea să faceți?

Ne place să ajutăm oamenii, să-i facem să se simtă speciali și importanți, deci probabil ar fi ceva care să includă acest lucru, credem cu tărie că arta în general este oarecum legată de sufletele noastre și pur și simplu ne face fericiți.

Irene și Costin Bocan ne demonstrează că dacă investim cu adevărat în visurile noastre, acestea devin realitate. Multă muncă, dar și multă pasiune, dedicație și determinare – acestea sunt ingredientele-cheie pentru a avea o carieră de succes, mai ales în ceea ce privește arta.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!