Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Targul boierului, un targ de toamna traditional, ca odinioara

DivaHair

                   Scumpe doamne si domnite si dumneavoastra prea cinstiti boieri...

                                                 Sa se afle in tot neamul !

Din porunca Magazinului Boieresc si a Trufei Romanesti punem la cale o intalnire de negot din 14 pana-n 16  ale lui Brumarel la " Targul de toamna cu dichis " la care-i musai sa ne vedem.

Va poftim sa va intalniti cu targovetii la Muzeul National al Taranului Roman - Kiseleff 3 -  cat ii ziulica de lunga, dis de dimineata de la 9, pana pe-nserat la ceasurile 7.

D'apoi sa va tocmiti cu cei mai alesi mesteri ce aduc lucraturi de mana pentru cochetele domnite si sa desfaceti larg punga pentru podabe si alte farafastacuri femeiesti, iar, pentru prunci, bun castig veti afla aci, ca aducem serbeturi si dulceturi fine, branzoaice si ciocolata.

Veniti asadar la "Targul de toamna cu dichis" ca sa vedeti comedii si marionete, jocuri si jucarii ca la Mosi, iar daca junii cavaleri vor adasta la o marghilomana, conitele vor avea ragaz pentru cele cantari de le-am pregatit.

Mezelicuri , cafea veritabila si braga, zacusti si muraturi, beuturi fine, pere parfumate si gutui, mere in parg, cate si mai cate din cele ce fac cinste oricarei camari domnesti, toate le vor afla gospodinele la targ; dantele si borangicuri pentru pruncii boieresti, batiste cu monograme, numai lucruri alese pentru obrazele subtiri ale domniilor voastre.

Va fi mustarie cu pastrama, mamaliga si mujdei, ca sa se desfete tot poporul.

Veniti la Targul cu dichis/ Sa vedeti tot ce v-am zis !/

Si oti petrece boiereste/ Vreo trei zile ca-n poveste!/

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!