Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Testul prizonierei: află ce te ţine captivă în trecut şi te împiedică să evoluezi!

Andreea Baluteanu

Un înţelept spunea odată că cei care trăiesc în trecut sunt chinuiţi de depresie, cei care sunt obsedaţi de viitor sunt torturaţi cu anxietatea şi doar oamenii care se bucură de moment duc cu adevărat o existenţă paşnică.

Ai impresia că viaţa ta nu se îndreaptă nicăieri şi că eşti ţinută în loc de o forţă invizibilă, care te împiedică să primeşti fericire? Cuvântul „atunci” este vedeta vocabularului tău şi nu mai găseşti niciun loc pentru un binemeritat „acum”? Înseamnă că trăieşti asfixiată de povara trecutului! Testul de mai jos te va ajuta să identifici ce te ţine prizonieră şi nu te lasă să mergi mai departe!

Testul prizonierei: de ce nu te lasă trecutul să te detaşezi

Emoţiile pe care ţi le evocă trecutul sunt mult prea complexe ca să poţi realiza ce te ţine captivă în mrejele sale? Alege o imagine de mai jos, care se potriveşte cel mai bine sentimentului pe care ţi-l trezesc anii trecuţi!

  1. Ai ales femeia în spatele gratiilor

Chiar dacă nu îţi contempli trecutul dintr-o celulă, situaţia ta este la fel de gravă precum cea a unui deţinut. Deşi nu îţi îngrădeşte nimeni libertatea, obsesia pe care o ai faţă de timpurile apuse te limitează mai ceva decât gratiile unei închisori.

Ceea ce te marchează cel mai puternic este o faptă rea pe care ai comis-o în trecut şi pe care nu ai reuşit încă să o îndrepţi. Nu este (neapărat) vorba despre ceva ilegal, ci despre o greşeală care a provocat rău altei persoane. Poate că ţi-ai trădat iubitul sau ai furat jobul celei mai bune prietene. Cert este că reprezintă regretul care te ţine prizonieră în trecut. Poartă o discuţie sinceră cu persoana pe care ai rănit-o, încearcă să te revanşezi şi caută-i iertarea: este foarte posibil ca ea să îşi fi trăit mai departe viaţa, în timp ce tu ai rămas prizonieră în trecut!

  1. Ai ales imaginea femeii în oglinda destrămată

Aproape nimic nu îţi iese azi, deoarece ai o încredere redusă în capacităţile tale. Părerea despre tine e atât de dură, încât îți adresezi cuvinte grele de fiecare dată când o dai în bară. 

Sursa acestei atitudini este tot trecutul! Un eşec pe care l-ai avut, fie la muncă, fie în dragoste, ţi-a erodat pe veci încrederea în tine. Nici nu mai cutezi să te priveşti în oglindă, mai ales că imaginea care se reflectă e sfărâmată de povara acelui insucces. Eşti prizoniera anxietăţii, care te ţine captivă într-o închisoare de oţel, împiedicându-te să avansezi. Nu mai poţi continua aşa, ci trebuie să înţelegi că a fost vorba despre o scăpare şi că nu poţi permite unei fapte din trecut să te definească şi în prezent, şi în viitor. Ai puterea să evoluezi!

  1. Ai ales imaginea femeii cu coasa

Moarte, sânge şi durere: te gândeşti cu furie la trecut, pentru că a fost presărat numai cu evenimente nefericite. Nu ai reţinut însă doar drama sa, ci ai rămas mai degrabă marcată de sentimentul injustiţiei, al faptului că ai fost nedreptăţită. Prin urmare, eşti hotărâtă să te răzbuni!

În trecut te aşteaptă rău-prevestitori, un iubit care te-a trădat, o persoană care te-a batjocorit sau care te-a manipulat. Sentimentul răzbunării este tot ceea ce te animă acum şi cauţi cea mai bună metodă pentru a plăti cu vârf şi îndesat celui care te-a rănit. În acelaşi timp însă, îţi faci şi ţie rău, alegând să te orientezi nu spre un viitor luminos, ci spre un trecut năpăstuit. A grijă, răzbunarea este la fel de cruntă pentru cel care apelează la ea!

  1. Ai ales fotografiile alb-negru

Trecutul tău este ca o colecţie preţioasă de imagini, închise între filele aurite ale unui album. Ai avut parte de momente memorabile şi ai fost extrem de fericită. Dintr-un motiv anume, azi ai pierdut acea stare de euforie şi trăieşti numai în amintirea ei.

Ceea ce te ţine captivă în analele trecutului este sentimentul de nostalgie. Ai da orice să te poţi întoarce, să retrăieşti acele clipe feerice şi să mai ai parte măcar pentru câteva zile de bucuria neîngrădită pe care o simţeai atunci. Viaţa dusă în imaginaţie, pe tărâmul fanteziei a ceea ce a fost, nu este o existenţă împlinită. Sunt şanse mari ca nostalgia să fie cea care atribuie patina de ideal trecutului, iar lucrurile să nu fi stat chiar atât de bine. Detaşează-te de acea fericire trecută şi alege să lupţi pentru a o reclădi în prezent: îţi eşti datoare să faci asta!

Testul prizonierei îţi descifrează sentimentul care te ţine captivă în trecut şi care nu te lasă să ai parte de un destin fericit. Acum, că l-ai identificat, de ce nu ţi-ai aduna forţele pentru a lupta împotriva sa? Îl poţi spulbera!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!