Testul sincer care îți spune cum este viața ta

Redactor Andreea Baluteanu

Prinși cum suntem în vâltoarea vieții, de multe ori nici nu observăm cum este aceasta cu adevărat! Trăim cu viteză fulgerătoare, în secolul tehnologiei, captivi ai unei perspective subiective asupra propriei existențe.

Există un proverb care subliniază perfect modul de desfășurare a vieții fiecăruia dintre noi: „cum îți așterni, așa dormi”. Cu alte cuvinte, tu ești cea care își croiește propria existență, iar ceea ce contează, mai mult ca orice, este viziunea ta asupra ei. Noi ți-am pregătit testul care va pune perfect în evidență această concepție!

Testul care îți arată perspectiva asupra vieții

Cum o privești, așa o trăiești! Alege o imagine dintre cele de mai jos, cea care ilustrează scu exactitate modul în care tu îți vezi viața, iar noi îți vom spune cum este ea!

colaj

  1. Ai ales imaginea cu familia fericită

Ai un mod tradiționalist de a privi viața: ai impresia că totul trebuie să fie perfect! Te vezi alături de o familie numeroasă, cu un soț îndrăgostit nebunește de tine, copii frumoși și voioși și, bineînțeles, o carieră strălucită. Alături de un laptop care să îți certifice interesele și cei dragi, se poate spune că nu există țel pe care tu să nu îl fi bifat în viață.

Dacă viața ta chiar este croită după modul în care tu o imaginezi, nu putem decât să te felicităm. Cu toate acestea, există și niște semnale de alarmă! Pui foarte multă presiune pe tine, supunându-te unui ideal de perfecțiune care e foarte greu de tradus în realitate. Mai ușurează puțin din povara pe care o porți, fiindcă altfel riști să ajungi acolo unde îți dorești, dar să constați că ești prea obosită sau stresată pentru a te bucura de tot ceea ce ai obținut!

  1. Ai ales imaginea cu fata tristă de sub copac

Perspectiva ta asupra vieții este cea dramatică! Totul în jurul tău este o sursă de dezamăgire profundă: de la oameni, la atitudini, obiecte și șanse oferite. Încălzirea globală te sperie, mitocănia și egoismul te pun pe gânduri, nu găsești nimic nobil sau demn de apreciat în jurul tău. Totul e plecat în portretul vieții tale: de la copacii cu corola lăsată în jos, la dealul în pantă și fata disperată.

E adevărat, sunt destul de multe componente ale mediului înconjurător care ar trebui să ne declanșeze semnale de alarmă, dar chiar crezi că nu există nimic în viață care să merite să îți provoace bucurie? Perspectiva ta dramatică, sumbră, asupra vieții te poate ține departe de dezamăgiri, dar îți va aduce numai nefericire. Chiar vrei ca existența să îți fie croită după tiparul întunecat din mintea ta?

  1. Ai ales imaginea cu cuplul în ploaie

Se pare că ai nimerit toate notele potrivite: perspectiva ta e una realistă! Ai intuit corect toate neajunsurile vieții și ești prea inteligentă pentru a fi prinsă de imaginea-stereotip, cu profil de reclamă, a familiei perfecte, a soților împliniți profesional și îndrăgostiți la nebunie. Tu știi prea bine că viața nu e un răsărit spectaculos pus pe repeat, ci mai degrabă o colecție de ploi, de furtuni și de slabe raze de soare.

Dar, precum cuplul din imagine, care a reușit să surprindă latura de amuzament a unei ploi nefericite, și tu știi să te distrezi pe seama tuturor provocărilor, a greutăţilor și a clipelor de coșmar. „Viața e nașpa, îți spui, ceea ce înseamnă că o pot lua, așa cum se cuvine, la mișto”. Rezultatul? Vei fi mai fericită decât mulți dintre cei din jurul tău și vei duce o viață mai echilibrată și mai luminoasă, doar pentru că ai înțeles că nu e cazul să o iei în serios. Ai felicitările noastre!

Tu ce părere ai despre testul nostru? Crezi că el ți-a arătat cum este viața ta cu adevărat?

Surse foto: IStock

Articolul urmator Răspunde sincer la aceste patru întrebări și află cine ești cu adevărat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.