Top 15 curiozități amuzante și interesante

Top 15 curiozități amuzante și interesante

Redactor Alexa Galgau

Sunt multe lucruri pe care nu le știm despre lume și care ne-ar aduce zâmbetul pe buze. Am ales pentru tine 15 curiozități amuzante care te vor binedispune!

Top 15 curiozități amuzante

1. Cele mai uzuale produse strict feminine - tampoanele și lenjeria bikini - au fost inventate de bărbați.

2. Corpul uman este fascinant, dar știm prea puține despre el. Sunt multe curiozități amuzante legate de acesta:

- într-o viață produci suficientă salivă pentru a umple două piscine;

- infarcturile au loc adesea loc lunea (!);

- dacă cineva ar elimina gaze intestinale încontinuu timp de 6 ani și 9 luni, s-ar produce suficient gaz pentra crea energie pentru o bombă atomică;

- nu poți să visezi și să sforăi în același timp;

- dacă te dai cu capul de pereți, la propriu, arzi circa 150 de calorii pe oră.

3. Batonul de ciocolată Kit Kat este îndrăgit de toată lumea, însă nicăieri la fel de mult ca în Japonia, pentru că acolo se pronunță „kitto katsu”, care înseamnă și „câștig sigur”, de unde a și pornit obiceiul de a oferi cuiva Kit Kat pentru a-i ura succes (mai ales elevilor înainte de examene).

4. Te-ai întrebat vreodată de ce câinii se holbează la stăpânii lor atunci când își fac nevoile? Se pare că în acel moment se simt foarte vulnerabili și au sentimentul că sunt mai protejați dacă își privesc stăpânii.

5. Un bărbat care a fost atacat și bătut în fața unui bar s-a transformat într-un geniu al matematicii. După ce a fost lovit la cap, bărbatul a început să vadă lumea „pixelată”, numai în forme geometrice, a înțeles conceptul de Pi și a început să deseneze structuri geometrice complexe.

6. În 1978, un bărbat cu o pușcă a luat ostatici într-o cafenea din Melbourne. Totul s-a sfârșit când la fața locului a apărut mama bărbatului, care l-a muștruluit serios, acesta renunțând într-un final la gestul său extrem și predându-se poliției.

7. Mirosul specific al unei piscine nu este dat neapărat de clor, ci de cloramine, molecule create prin combinarea clorului cu uleiurile, transpirația și urina umană.

8. Toți ne temem de dentist, însă un băiețel din Franța a dus teama la un cu totul alt nivel. La vârsta de 12 ani, el s-a dus la poliție și a declarat că a fost răpit de un localnic, din ghearele căruia a scăpat. Totul ca să nu meargă la dentist!

9. Dacă ai impresia că cineva se uită insistent la tine și vrei să verifici, cască! Căscatul este contagios, din cauza sentimentului de empatie pe care îl au oamenii, ceea ce înseamnă că persoanele care te văd căscând se vor molipsi de acest „gest”. Știai că proba căscatului îți arată și dacă o persoană este psihopată? Din cauză că această boală presupune lipsa totală a empatiei, un psihopat nu va căsca niciodată atunci când o fac alții, fiind „imun” la acest comportament social.

10. Nu mai e o noutate pentru nimeni că vedetele sunt supuse celor mai stricte și periculoase diete, însă nu se pot compara cu cea la care a fost supusă Judy Garland atunci când filma pentru „Vrăjitorul din Oz”. Ea trebuia să mănânce supă, să bea cafea și... să fumeze 80 de țigări pe zi! La vremea respectivă avea doar 16 ani.

11. Aligatorii din Lousiana sunt cei mai pricepuți vânători din lumea animalelor. Ei au învățat să își balanseze bețe pe față și pe bot, pentru a păcăli și a atrage păsările care vor să își construiască un cuib. Este singurul caz știut de prădători care folosesc momeala pentru a vâna!

12. Există un stadion în Brazilia unde linia din centrul acestuia este așezată exact pe Ecuador, făcând astfel ca fiecare echipă să apere una dintre emisfere.

13. Te-ai întrebat vreodată de unde vin fermoarele? Se pare că o singură companie din Japonia confecționează jumătate din toate fermoarele din lume!

14. Limba unui tigru este atât de aspră, încât poate să erodeze complet carnea, până la os!

15. Dacă am fi nevoiți să trăim în întuneric total, corpul nostru s-ar adapta până la urmă și am ajunge să stăm treji 36 de ore și să dormim doar 12 ore.

Dacă ți-au plăcut aceste curiozități amuzante, citește și 30 de curiozități despre lume pe care trebuie să le cunoști!

Articolul urmator
Superstițiile de care să ții cont de ziua de naștere dacă vrei noroc și bogăție
Superstițiile de care să ții cont de ziua de naștere dacă vrei noroc și bogăție
Ce fel de porecla ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de porecla ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.