Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Top 25 de aforisme de la Einstein care îți vor schimba viața

Alexa Galgau

Albert Einstein a avut una dintre cele mai strălucitoare minți de care a avut parte omenirea și, din fericire, multe dintre învățamintele lui au rămas moștenire pentru noi, oamenii de rând. Nu doar teoriile lui revoluționare în fizică au schimbat lumea, ci și cuvintele sale, iar noi astăzi îți prezentăm acele aforisme de la Einstein care au influențat cel mai mult omenirea!

Aforisme de la Einstein

1. "Respectul pentru autoritate nepus la îndoială este cel mai mare inamic al adevărului."

2. "Natura ne arată doar coada leului. Dar n-am nicio îndoială că leul face parte din ea, chiar dacă, din pricina dimensiunii lui, nu se poate dezvălui în întregime şi dintr-odată. Nu putem vedea decât ce vede un păduche aşezat pe spinarea lui."

3. "Dacă legile matematicii vor să fie baza realităţii, atunci ele nu pot fi fixe. Dacă ar fi fixe, atunci n-ar avea ca bază realitatea."

4. "Am fost dăruiţi cu exact atâta inteligenţă cât să putem înţelege limpede cât de neîndestulătoare este atunci când ne confruntăm cu realitatea. Dacă umilinţa asta ar putea fi înţeleasă de toţi, universul strădaniilor omeneşti ar deveni mai atrăgător."

5. "Pune mâna pe o sobă fierbinte un minut şi ţi se va părea o oră. Stai cu o fată frumoasă o oră şi ţi se va părea un minut. Asta e relativitatea."

6. "Este adevărat că părinții mei au fost foarte îngrijorați pentru că am început să vorbesc foarte târziu, încât au ajuns inclusiv să se consulte cu un medic. Nu pot să spun sigur câți ani aveam - dar sigur nu mai puțin de trei ani."

7. "Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."

8. "Dacă A este succesul în viaţă, atunci A este egal cu X plus Y plus Z. X este munca, Y este joaca şi Z înseamnă să-ţi ţii gura."

9. "Naţionalismul este o boală infantilă. Este pojarul umanităţii."

10. "Sentimentul cel mai important şi cel mai frumos pe care-l simte omul, se numeşte respectul pentru mister; el nu e sursa artei şi ştiinţei. Cine nu poate privi lumea cu spaimă înseamnă că are ochii închişi."

11. "Simțul meu pronunțat asupra justiției și responsabilității sociale a contrastat mereu în mod bizar cu lipsa nevoii de a intra în contact cu alte ființe umane sau cu comunitățile sociale. Sunt, într-adevăr, un călător singuratic și nu am aparținut niciodată în întregime propriei țări, propriei case, propriilor mei prieteni sau chiar nici familiei imediate. În fața tuturor acestor legături, nu am pierdut niciodată nevoia de singurătate."

12. "Dacă aș începe să am grijă de aspectul meu, nu aș mai fi eu însumi."

13. "Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia face ocolul lumii."

14. "Idealurile care mi-au luminat calea şi din când în când mi-au dat curaj reînnoit de a întâmpina viaţa cu voioşie, au fost Bunătatea, Frumuseţea şi Adevărul. Banalele subiecte ale eforturilor umane, posesiilor, succesului exterior, luxului mi s-au părut întotdeauna demne de dispreţ."

15. "Scopul educației trebuie să fie antrenarea persoanelor care gândesc si acționează independent și care consideră că serviciul către comunitate este cel mai înaltă problemă a vieții."

16. "Cei mai mulți învățători își pierd vremea punând înrebări care caută să arate că studentul nu știe, în vreme ce adevărata artă a examinării este de a arăta că ceea ce studentul nu știe, este perfect capabil de a ști.

17. "Foarte rar gândesc în cuvinte. Gândul vine și voi încerca să îl exprim în cuvinte abia apoi."

18. "Un om fericit este prea mulţumit de prezent ca să se mai gândească serios la viitor."

19. "Cel mai important lucru este să nu te opreşti niciodată din întrebat. Curiozitatea are rostul ei."

20. "Nu privi niciodată învăţătura ca pe o datorie, ci ca pe un prilej de invidiat de a cunoaşte frumuseţea eliberatoare a intelectului, pentru propria ta încântare şi spre folosul comunităţii căreia îi va aparţine munca ta de mai târziu."

21."Adultul obișnuit nu se gândește niciodată la problemele care țin de spațiu-timp...Eu, dimpotrivă, m-am dezvoltat atât de lent încât nu am început să mă gândesc la  spațiu și timp până când nu am început să fiu adult. Apoi am căpătat o înțelegere mult mai profundă a problemei mult mai adâncă decât a oricărui alt adult sau copil."

22. "Un lucru am învățat într-o viață lungă: toată știința noastră, comparată cu realitatea, este primitivă și copilăroasă-  și totuși este cel mai prețios lucru pe care îl avem."

23. "Încearcă să nu devii un om de succes, ci un om de valoare."

24. " Pacea nu poate fi menţinută cu forţa. Ea poate fi obţinută numai prin înţelegere."

25. "Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.”

Aforismele lui Einstein au făcut mulți oameni să își reevalueze existența și să devină oameni mai buni. Pe tine care te-a impresionat cel mai mult?

 Află și care era secretul lui Einstein pentru rezolvarea oricărei probleme!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!